Lawi Tijdritcompetitie om het Open Fries Kampioenschap Tijdrijden 2018

 

Wv Snits en Lawi Sportswear hebben de handen ineen geslagen om een tijdritcompetitie te starten in 2018. Dit wordt een Open Fries Kampioenschap.

De competitie gaat over zeven individuele tijdritten, variërend in lengte van 9 tot 40 km op vier verschillende parkoersen: in Warns, Luinjeberd, Oudemirdum (twee maal) en Zurich (drie maal).
De tijdritten zijn verdeeld over het wielerseizoen: eens per maand is er een tijdrit. De eerste en laatste rit zijn op een zaterdag, respectievelijk Warns (9km) en Zurich (40km). De tussenliggende wedstrijden zijn op woensdagavond, dit om niet in conflict te raken met o.a. de KNWU-kalender.

De volgende wedstrijden worden gereden in deze competitie.

24 maart: Tijdrit Warns (OFK TT #1)
18 april: Tijdrit Oudemirdum (OFK TT #2)
16 mei: Tijdrit Zurich (OFK TT #3)
13 juni: Tijdrit Luinjeberd (OFK TT #4)
18 juli: Tijdrit Zurich (OFK TT #5)
29 augustus:Tijdrit Oudemirdum XL (OFK TT #6)
22 september: Tijdrit Zurich XL (OFK TT #7)

De uitslagen worden gekoppeld aan een puntensysteem, er volgt dus geen prijsuitreiking meer na elke wedstrijd. Alleen op de laatste wedstrijddag in deze competitie zal er een prijsuitreiking volgen.
Er zullen ook  kampioenstruien te verdienen zijn aan het eind van de competitie. Deze truien en andere prijzen worden gesponsord door Lawi Sportswear. Er is in alle categorieën een kampioenstrui te verdienen.

In onze wedstrijdkalender worden de verschillende tijdritten vermeld en is ook aangegeven hoe je je kunt inschrijven.

Op de tijdritcompetitie zijn onze reglementen van toepassing.