Nieuws

Algemeen

Geslaagd- Tijdrit Luinjeberd 23-april

Geslaagd, zo kan je de tijdrit van WV Snits in Luinjeberd op 23 april wel noemen. Rond klokslag 14:00 uur begonnen de organisatoren van dit evenement met de voorbereidingen. Even leek het weer roet in het eten te gooien. Desondanks was het weer op deze avond erg geslaagd. Ook de opkomst, met 122 man bij de voorinschrijving en vele verzoeken om toch nog te mogen starten, was geslaagd. En dat terwijl er op het zelfde tijdstip de Ard Schenk tijdrit in Noord-Holland werd verreden waar ook ruim 100 snelle tijdrijders aan de start stonden.

De sfeer was goed, de nieuwe Jurybus van WV Snits heeft zijn dienst wederom goed bewezen, de permanence met nieuwe eigenaren in café ‘Onder de linden’ en de primeur van een heus startplateau van WV Snits voor tijdrijders waren idem dito ingrediënten voor een geslaagde avond.
Na afloop van deze avond klonken er vele geluiden dat de tijdrit dit jaar erg zwaar was qua wind. Desalniettemin werd er erg hard gereden. Bij de heren overall vulde Jochem Hoekstra, Wieger van der Wier en Stef Krul het podium. Jochem Hoekstra had maar liefst 17.33.94 nodig om het 14 km lange parcours plat te walsen dat gelijk staat aan een gemiddelde snelheid van 47,82 km/h. Wieger had 17.41.86 nodig en Stef een slordige 18 minuten.
Bij de dames overall was Larissa Drysdale het snelste met een tijd van 20.29.97 en 40.98 km/h gemiddeld. Gevolgd door marathonschaatsster Maria Sterk (20.40.80) en Susanne Pathuis (21.11.69).
Door bovengenoemde snelheden kwam het parcoursrecord van Lieuwe Westra (16.52.55 en 51.20 km/h gemiddeld) niet in gevaar. Helaas was Lieuwe niet aanwezig vanwege de Waalse pijl. Hier reed Lieuwe een keurige 64e stek met 2.30 van winnaar Valverde. Lieuwe heeft prima zijn dienst bewezen omdat hij daar voor zijn ploeg reed en niet, zoals in een tijdrit, alleen. En dat terwijl Lieuwe hard tegen de grond is gegaan. Sterkte jongen!
Vele ogen waren gericht op Remco Grasman, een ex-hardloper uit de polder, die het werelduur record wil verbreken tegen niemand minder dan de Zwitserse hardrijder Fabian Cancellara. Helaas kreeg Grasman te maken met pech dat hem veel kostbare tijd kostte. Met dat in het achterhoofd is het toch nog best knap om op 5 seconden van het podium te eindigen.
Alle ode aan de organisatie, vrijwilligers en de tijdrijders. Zonder hun was deze tijdrit niet mogelijk geweest. De volgende wedstrijd is alweer gepland en dat is op vrijdagavond 9 mei in Nijland. Eens zien wie er dan de snelste benen heeft….
Dit event werd medemogelijk gemaakt door Julius van der Werf uit Sneek, best4office uit Franeker en G. Elschot keramische tegels en natuursteen uit Marknesse.
De uitslag is HIER te vinden.
Foto’s zijn HIER te vinden.
Meer nieuws