Over WV Snits

Welkom bij Wieler Vereniging Snits!

Haal het maximale uit de wielersport

Als je van de wielersport houdt en in Sneek of omgeving woont is, het een voordeel om bij WV Snits betrokken te worden. Via WV Snits kun je het maximale uit de wielersport halen. Bij WV Snits vindt je fietsmaatjes en de juiste informatie voor een optimale sportbeleving.

Als je zelf fietst, zijn er allerlei activiteiten en faciliteiten die het fietsen mooier en interessanter maken en als je anderszins bij fietsen betrokken wilt zijn kan dat als vrijwilliger. Wielervereniging Snits bestaat uit ruim 270 enthousiaste leden.

Wij verzorgen trainingen en organiseren wedstrijden voor verschillende categorieën en leeftijden. De trainingen worden voor de jeugd gehouden op de woensdagavond en voor de andere categorieën op de donderdagavond.

De trainingen worden in twee niveaus gegeven en er wordt op verschillende onderdelen getraind, zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan komen. Om te ondervinden hoe het is om in een groep op de baan te fietsen, is er de mogelijkheid om drie keer mee te trainen, daarna kun je bepalen of je lid wilt worden.

Na een aantal trainingen kun je in overleg met de trainer bekijken of je deel kunt nemen aan de clubcompetitie. Deze clubcompetitiewedstrijden worden op onze eigen 1,3 km lange wielerbaan rondom het sportpark Schuttersveld in Sneek gehouden. Hiervoor hebben wij twee avonden beschikbaar: de maandagavond en de dinsdagavond. Dit heeft te maken met de verschillende niveaus van de renners.

Ook organiseert WV Snits ruim twintig wedstrijden per jaar in verschillende plaatsen in Friesland. Deze wedstrijden zijn niet KNWU-gerelateerd en zijn toegankelijk voor alle WV Snits-leden. De wedstrijden bestaan uit omlopen, criteriums en tijdritten en zijn vaak ingedeeld in verschillende categorieën: A, B en C renners.

Verder biedt WV Snits de leden veel voordeel, zoals:

– je krijg korting op het inschrijfgeld voor de wedstrijden;
– je kunt tegen een gereduceerd bedrag deelnemen aan het (jaarlijkse, medio mei) trainingweekend;
– je kunt periodiek clubkleding aanschaffen tegen een gereduceerde prijs;
– je kunt gratis deelnemen aan trainingen en wedstrijden op de wielerbaan.

Twee keer per jaar houden wij een ledenvergadering, waarvan één avond is bedoeld als informatieavond met bijvoorbeeld een gastspreker. Ook organiseert WV Snits aan het eind van het seizoen een barbecue voor alle leden.

Het bestuur verwacht van de leden dat zij zich één maal per twee jaar inzetten als vrijwilliger. Dit kan zijn als verkeersregelaar, bij de inschrijftafel, baanonderhoud, etc.

Omdat WV Snits zelf niet onder de KNWU valt, gaat het aanvragen van een KNWU-licentie via Cycling Sneek, de KNWU-tak van WV Snits.

Onze vereniging
Lid worden

Meld je aan als lid!

Nieuws

Menu
X