Over WV Snits

Welkom bij Wieler Vereniging Snits!

Haal het maximale uit de wielersport

Als de wielersport je passie is en je in Sneek of omgeving woont, is het een goed idee om bij WV Snits betrokken te zijn! Via WV Snits kun je het maximale uit de wielersport halen. Bij WV Snits vind je fietsmaatjes en de juiste kennis en mogelijkheden voor een optimale wielersportbeleving.

Als je zelf fietst, zijn er allerlei activiteiten en faciliteiten die het fietsen mooier en interessanter maken en als je anderszins bij fietsen betrokken wilt zijn, kan dat als vrijwilliger. Wielervereniging Snits bestaat uit ruim 280 enthousiaste leden.

Wij verzorgen trainingen en organiseren wedstrijden voor verschillende categorieën en leeftijden. De trainingen worden voor de jongste jeugd gehouden op de woensdagavond en voor de andere categorieën op de donderdagavond.

De trainingen worden in meerdere niveaus gegeven en er wordt op verschillende onderdelen getraind, zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan komen. Om te ondervinden hoe het is om in een groep op de baan te fietsen, is er de mogelijkheid om drie keer vrijblijvend mee te trainen, daarna kun je bepalen of je lid wilt worden.

Na een aantal trainingen kun je in overleg met de trainer bekijken of je deel kunt nemen aan de clubcompetitie. Deze clubcompetitiewedstrijden worden op onze eigen 1,3 km lange wielerbaan rondom het sportpark Schuttersveld in Sneek gehouden. Hiervoor hebben wij twee avonden beschikbaar: de maandagavond en de dinsdagavond. Dit heeft te maken met de verschillende niveaus van de renners.

Ook organiseert WV Snits ruim twintig wedstrijden per jaar in verschillende plaatsen in Friesland. Deze wedstrijden zijn niet KNWU-gerelateerd en zijn toegankelijk voor alle iedereen. De wedstrijden bestaan uit omlopen, criteriums en tijdritten en renners worden in verschillende categorieën.

Verder biedt WV Snits de leden veel voordeel, zoals:

– je krijg korting op het inschrijfgeld voor de wedstrijden
– je kunt periodiek professionele clubkleding aanschaffen tegen een gereduceerde prijs
– je kunt gratis deelnemen aan trainingen en competitiewedstrijden op de wielerbaan

Twee keer per jaar houden wij een ledenvergadering, waarvan één avond is bedoeld als informatieavond met bijvoorbeeld een gastspreker. Ook organiseert WV Snits aan het eind van het seizoen een barbecue voor alle leden.

Het bestuur verwacht van de leden dat zij zich één maal per twee jaar inzetten als vrijwilliger. Dit kan zijn als verkeersregelaar, bij de inschrijftafel, baanonderhoud, etc.

Omdat WV Snits zelf niet onder de KNWU valt, gaat het aanvragen van een KNWU-licentie via Cycling Sneek, de KNWU-tak van WV Snits.

Onze vereniging
Lid worden

Meld je aan als lid!

Nieuws