Senioren

Trainingen Senioren

Haal het maximale uit de wielersport

Van april tot en met september zijn er ieder seizoen trainingen op en rond onze wielerbaan.

 • Dinsdagavond 18.30 uur: trainingswedstrijden clubcompetitie Sportklasse renners (met of zonder licentie), Dames en Nieuwelingen
 • Dinsdagavond 19.30 uur: trainingswedstrijden clubcompetitie Amateur renners (met of zonder licentie) en eenieder die zich daartoe rekent, aangevuld met Elite
 • Woensdagavond 19.00 uur: jeugdtraining
 • Donderdagavond 19.00 uur: wedstrijdtraining senioren, Nieuwelingen en Junioren
 • Zaterdagmorgen 09.00: gezamenlijke clubritten

Als je eerst even de sfeer wilt proeven, kan dat ook: je mag twee maal vrijblijvend meetrainen, voordat je eventueel besluit lid te worden.

Probeer voor elke training op tijd aanwezig te zijn!

De competitiewedstrijden van maandag- en dinsdagavond gaan altijd door, ongeacht het weer. Op woensdag- en donderdagavond en zaterdagmorgen wordt er niet getraind wanneer het een uur voor aanvang van de training regent en de weersvoorspelling slecht is.

Wedstrijdtraining senioren

Trainingstijdstip: Donderdagavond 19.00 uur, april t/m september

Trainingslocatie: Wielerbaan WV Snits, Schuttersveld-sportcomplex

Terug van weggeweest is de training op donderdagavond op de wielerbaan op het Schuttersveld. Een viertal trainers, te weten René Hooghiemster, Jelmer Koning, Hertzen van der Schuit en Jurjen Sweering, zal de trainingen faciliteren. Tijdens deze trainingen wordt er met diverse trainingsvormen toegewerkt naar betere sportprestaties en wedstrijdvaardigheden. Er wordt in twee groepen getraind:

Trainingsgroep 1:                 Elite, Beloften, Amateurs, Nieuwelingen & Junioren

Trainingsgroep 2:                 Sportklasse, Senioren Heren & Dames

Gezamenlijke clubritten

Trainingstijdstip: Zaterdagochtend 09.00 uur, april t/m september

Vertrek: Wielerbaan WV Snits, Schuttersveld-sportcomplex

De kern van een wielervereniging is samen fietsen, er zal dan ook elke zaterdagochtend worden vertrokken vanaf de wielerbaan voor een gezamenlijke trainingsrit. Onder leiding van de wegkapiteins Otto Dijkstra, Koos van Zegeren en Johan Lukkes zal er met een gemiddelde van rond de 32 kilometer per uur een ronde van 2,5 à 3 uur worden gemaakt. Dit onder het motto samen uit, samen thuis. Omdat wij als vereniging gebruik maken van de openbare weg, geldt er een aantal basisregels tijdens deze clubrit.

Basisregels ‘Gezamenlijke clubritten Senioren’

 • Er wordt als groep gereden, dus samen uit samen thuis.
 • De ritten zijn geen wedstrijden, je houdt je aan de verkeersregels: binnen de bebouwde kom de snelheid matigen en niet aanhaken bij (landbouw-)voertuigen.
 • De voorste rijders waarschuwen andere weggebruikers en de groep tijdig en vriendelijk.
 • Er wordt rekening gehouden met nieuwe deelnemers in de groep; als iemand het tempo niet bij kan benen, dan laat de wegkapitein hem/haar in het achterste gedeelte meefietsen.
 • Bij pech (bijvoorbeeld lek) kiest iedereen een veilige plek en gaat, indien mogelijk, van de weg of het fietspad af. Er wordt gewacht en geholpen bij de reparatie.
 • Bij een sprint of klim wachten de voorste renners tot iedereen weer is aangesloten.
 • Wees alert en blijf geconcentreerd.
 • Bij nat wegdek is het verplicht een spatbordje bij het achterwiel te monteren.
Trainingen
Lid worden

Meld je aan als lid!

Nieuws