Jeugd

Trainingen jeugd WV Snits

Haal het maximale uit de wielersport

Trainingstijdstip: Woensdagavond 19.00 uur (april 18.30)

Trainingslocatie: Wielerbaan WV Snits, Schuttersveld-sportcomplex

Binnen WV Snits zijn er drie jeugdtrainers actief, die jeugd alles over het wielrennen willen leren. Binnen de vereniging nemen wij in eerste instantie leeftijd als uitgangspunt voor de trainingsgroepen en het daarbij behorende leerdoel. Deze indeling ziet er als volgt uit:

Trainingsgroep 1: Jeugd van 7 t/m 11 jaar.

Trainingsgroep 2: Jeugd van 12 t/m 14 jaar.

Trainingsgroep 3: Jeugd van 15 t/m 18 jaar.

 

Trainingsgroep 1

Voor de jongste groep renners en rensters staan de trainingen in het teken van veelzijdige ontwikkeling en plezier. Het idee achter deze veelzijdige ontwikkeling is het op een gebalanceerde manier ontwikkelen van snelheid, coördinatie, behendigheid en uithoudingsvermogen. Een kind wordt zo steeds sterker, kan steeds meer training aan en er wordt een brede fysiologische basis gevormd voor toekomstige prestaties.

 

Trainingsgroep 2

Voor de tweede trainingsgroep staan de trainingen meer in het teken van wielrenner worden. Dit houdt in dat er meer aandacht wordt besteed aan fietstechniek, maar dat er ook aandacht is voor racevaardigheden zoals waaiers en kort aan het wiel rijden. Ook wordt er meer aandacht besteed aan coördinatie en behendigheid.

 

Trainingsgroep 3

In aanloop naar de wedstrijden zal de oudste jeugd met meer gespecialiseerde vormen van wielertraining gaan werken. Voorbeelden hiervan zijn blok- en intervaltraining, maar ook krachttraining wordt aangemoedigd. Het doel hiervan is om naar wielerprestaties toe te werken tijdens regionale- en nationale wedstrijden. In de kern bestaat een wielerprestatie uit uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, coördinatie en behendigheid.

In het geval van Nieuwelingen en Junioren sluit deze groep aan op de donderdagavondtraining i.p.v. woensdagavond.

 

Wil je graag eens de sfeer komen proeven? Dat kan! Je mag driemaal vrijblijvend meetrainen voordat je eventueel besluit lid te worden. Wij vragen wel om je hiervoor aan te melden bij de hoofdtrainer, zodat we kort met je kunnen kennismaken voorafgaand aan de training.

Trainingen jeugd
Lid worden

Meld je aan als lid!

Nieuws