Ieder jaar organiseren LWV De Friesche Leeuw en WV Snits gezamenlijk de voorjaarscompetitie. In 2018 wordt op de volgende zaterdagen gestreden:

10 februariLeeuwarden (opening)
17 februariSneek
24 februariLeeuwarden
3 maartSneek
10 maartLeeuwarden
17 maartSneek
24 maartLeeuwarden
31 maartSneek (finale en prijsuitreiking)

 

De wedstrijden in Sneek vinden plaats op de wielerbaan Schuttersveld, de wedstrijden in Leeuwarden op de wielerparcours Kalverdijkje-Zuid.

Indeling Categorieën

Er wordt in twee categorieën gereden: heren en dames/nieuwelingen. De wedstrijdenstarten om 13.00 uur. De heren rijden 60 minuten en 3 ronden, de dames/nieuwelingen 45 minuten en 3 ronden.

Inschrijven

Het inschrijfgeld per wedstrijd is € 3,00. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige KNWU licentie 2018, een KNWU basislidmaatschap 2018 of lid te zijn van WV Snits.

Er wordt gereden met MYLAPS transponders. Heb je geen transponder, dan kun je deze huren voor € 10,00, met een borg van € 25,00. Maar… het aantal te huren transponders is beperkt. Het inleveren van de gehuurde transponders kan tot twee uur na de wedstrijd. Het niet tijdig inleveren heeft financiële consequenties.

Puntentelling

De eerste tien plaatsen leveren punten op voor het klassement van de competitie (10,1 / 9 / 8 / 7 enz.). De uitslagen en de stand van de competitie worden op de website van LWV de Friesche Leeuw en WV Snits geplaatst. De prijsuitreiking is direct na de finalewedstrijd in Leeuwarden.