Ieder jaar organiseren LWV De Friesche Leeuw en WV Snits gezamenlijk de voorjaarscompetitie. In 2019 wordt op de volgende zaterdagen gestreden:

9 februari Sneek (openingswedstrijd)
16 februari Leeuwarden
23 februari Sneek
2 maart Leeuwarden
9 maart Sneek
16 maart Sneek
23 maart Leeuwarden
30 maart Leeuwarden (finale en prijsuitreiking)

 

De wedstrijden in Sneek vinden plaats op de wielerbaan Schuttersveld, de wedstrijden in Leeuwarden op het wielerparcours Kalverdijkje-Zuid.

Indeling Categorieën

Er wordt in twee categorieën gereden: heren en dames/nieuwelingen. De wedstrijden starten om 13.00 uur. De heren rijden 60 minuten en 3 ronden, de dames/nieuwelingen 45 minuten en 3 ronden.

Inschrijven

Het inschrijfgeld per wedstrijd is € 3,00. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige KNWU licentie 2019, een KNWU basislidmaatschap 2019 of lid te zijn van WV Snits.

Er wordt gereden met MYLAPS transponders. Heb je geen transponder, dan kun je deze huren voor € 10,00, met een borg van € 25,00. Maar… het aantal te huren transponders is beperkt. Het inleveren van de gehuurde transponders kan tot twee uur na de wedstrijd. Het niet tijdig inleveren heeft financiële consequenties.

Puntentelling

De eerste tien plaatsen leveren punten op voor het klassement van de competitie (10,1 / 9 / 8 / 7 enz.). De uitslagen en de stand van de competitie worden op de website van LWV de Friesche Leeuw en WV Snits geplaatst. De prijsuitreiking is direct na de finalewedstrijd in Leeuwarden.