WV Cycling Sneek

Onderdeel van WV Snits

Aangesloten bij de KNWU

WV Cycling Sneek is als onderdeel van WV Snits een vereniging die aangesloten is bij de KNWU. WV Snits zelf is niet bij de KNWU aangesloten.

Licenties
WV Cycling Sneek is in het leven geroepen voor leden van WV Snits die een KNWU-licentie aan willen vragen en ook KNWU-wedstrijden willen rijden, zowel individueel als in een team.

Het basislidmaatschap van de KNWU, dat bij het lidmaatschap van WV Cycling Sneek inbegrepen zit, heet Lidmaatschap KNWU. Je kunt met alleen het Lidmaatschap KNWU geen FUNklasse-, KNWU (inter-)club- en BMX-afdelingswedstrijden meer kunt rijden. Ook aan het NK voor clubs kan met alleen het lidmaatschap KNWU in bezit niet meer worden deelgenomen.

Om nog aan deze wedstrijden te kunnen deelnemen, is een startlicentie vereist voor renners die geen andere wedstrijdlicentie hebben. Deze startlicentie kost, afhankelijk van de leeftijdscategorie, tussen de €14 en €35 per jaar en moet door de renners zelf worden aangeschaft via Mijn KNWU. De startlicentie is dus niet in de contributie van WV Cycling Sneek inbegrepen.

Uiteraard kan je met het Lidmaatschap KNWU nog gebruik maken van de ledenvoordelen van de KNWU, denk hierbij aan diverse kortingen. Ook draag je met het Lidmaatschap KNWU bij aan de belangenbehartiging van de Nederlandse wielersport, het in stand houden van de Nederlandse wielerinfrastructuur en het mogelijk maken van opleidingsmogelijkheden voor kaderleden en sportstimuleringsprojecten.

Eventueel is het voor renners die wel over een Lidmaatschap KNWU beschikken, maar niet over een startlicentie, nog mogelijk om deel te nemen aan onder meer FUNklasse- en (inter-)clubwedstrijden. In dat geval moet er een dagstartlicentie voor €2 worden aangeschaft.

De contributie van WV Cycling Sneek bedraagt €39,50, dat is dus inclusief de €14 voor het Lidmaatschap KNWU.

Het aanvragen van een startlicentie kan via Mijn KNWU.

Bekijk hier de speciale pagina op de website van de KNWU over de startlicentie.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je deze mailen naar secretaris@wvcyclingsneek.nl

Onze vereniging
Lid worden

Meld je aan als lid!

Nieuws