WV Cycling Sneek

Onderdeel van WV Snits

Aangesloten bij de KNWU

WV Cycling Sneek is als onderdeel van WV Snits een vereniging die aangesloten is bij de KNWU. WV Snits zelf is niet bij de KNWU aangesloten.

Licenties
WV Cycling Sneek is in het leven geroepen voor leden van WV Snits die een KNWU-licentie aan willen vragen en ook KNWU-wedstrijden willen rijden, zowel individueel als in een team.

Het basislidmaatschap van de KNWU, dat bij het lidmaatschap van WV Cycling Sneek inbegrepen zit, krijgt vanaf het seizoen 2021 een andere naam en invulling. Het basislidmaatschap gaat vanaf 1 januari het Lidmaatschap KNWU heten. Een belangrijke verandering is, dat je met alleen het Lidmaatschap KNWU geen FUNklasse-, KNWU (inter-)club- en BMX-afdelingswedstrijden meer kunt rijden. Ook aan het NK voor clubs kan met alleen het lidmaatschap KNWU in bezit niet meer worden deelgenomen.

Om nog aan deze wedstrijden te kunnen deelnemen, is vanaf komend seizoen een startlicentie vereist voor renners die geen andere wedstrijdlicentie hebben. Deze startlicentie kost, afhankelijk van de leeftijdscategorie, tussen de €12,25 en €30,60 per jaar en moet door de renners zelf worden aangeschaft via Mijn KNWU. De startlicentie is dus niet in de contributie van WV Cycling Sneek inbegrepen.

Uiteraard kan je met het Lidmaatschap KNWU nog gebruik maken van de ledenvoordelen van de KNWU, denk hierbij aan diverse kortingen. Ook draag je met het Lidmaatschap KNWU bij aan de belangenbehartiging van de Nederlandse wielersport, het in stand houden van de Nederlandse wielerinfrastructuur en het mogelijk maken van opleidingsmogelijkheden voor kaderleden en sportstimuleringsprojecten.

Eventueel is het voor renners die wel over een Lidmaatschap KNWU beschikken, maar niet over een startlicentie, nog mogelijk om deel te nemen aan onder meer FUNklasse- en (inter-)clubwedstrijden. In dat geval moet er een dagstartlicentie à €2 (t/m 11 jaar), €4 (12 t/m 18 jaar) of €6 (vanaf 19 jaar) worden aangeschaft.

De contributie van WV Cycling Sneek bedraagt €37,50.

Het aanvragen van een startlicentie kan via Mijn KNWU.

Bekijk hier de speciale pagina op de website van de KNWU over de startlicentie.

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je deze mailen naar secretaris@wvcyclingsneek.nl

Wedstrijden
WV Cycling Sneek is ook organisator van KNWU-wedstrijden zoals de Brandsma Koffie Wielerronde van Bolsward, die elk jaar op de zaterdag voor Pinksteren verreden wordt.

Contributie en lidmaatschap
Jaarlijks wordt door het bestuur van WV Cycling Sneek de contributie voor het komende jaar vastgesteld. Voor 2021 bedraagt de contributie € 32,50 Dit is inclusief € 7,00 welke de vereniging aan de KNWU moet afdragen voor het lidmaatschap van de KNWU.

Wil je je aanmelden als lid van WV Cycling Sneek, neem dan contact op met de ledenadministratie van WV Snits.

Opzeggen van het lidmaatschap van WV Cycling Sneek dient uiterlijk 1 december te worden doorgegeven aan de penningmeester van WV Cycling Sneek. Na deze datum ben je verplicht om de verschuldigde contributie, inclusief het basislidmaatschap van de KNWU te voldoen.

Zie verder de website van de KNWU voor informatie over het lidmaatschapwedstrijdlicenties en leeftijdscategorieën. Let op: vanaf 1 januari 2018 is het niet meer verplicht (maar wel aan te raden) om een medische keuring te ondergaan voor het aanvragen van een licentie (een medische screening blijft wel verplicht).

Meer informatie over het gebruik van de MYLAPS-chip, die ook bij KNWU-wedstrijden verplicht is, vind je hier.

Onze vereniging
Lid worden

Meld je aan als lid!

Nieuws

X