Algemeen

Uitslag Blauwhuis

Veel renners aan de start in regenachtig Blauhús

1e Jeugdomloop Blauwhuis een succes!
Om kwart voor drie stonden op zondag 27 april 2014 maar liefst 26 jeugdige renners en rensters aan de start voor de allereerste “jeugdomloop Blauwhuis”. Verdeeld over drie categorieën starten de jeugd, net als bij de senioren, met tussenpozen van een minuut om via Wolsum, Abbega en Westhem terug te keren in Blauwhuis. Onder het toeziend oog van TVOH-ster Johannes Rypma, die de wedstrijd vanuit de kerktoren van Blauwhuis versloeg, was het de jeugd in categorie 1 (8-9 jarigen) die na 1 ronde van 11km finishte. Jasper Huitema uit Roden wist beslag te leggen op de 1e plaats. In deze categorie eindigde Bjorn Hommes uit Appelscha als 2e en Maarten Hamminga uit Annen als 3e.
In categorie 2 (10 en 11 jarigen) was het Jan Gerbrandij uit Nijland die indruk maakte om als eerste over de meet te komen. De andere wielrenners waren niet opgewassen tegen deze, voor hen onbekende, fietsende schaatser. Achter Jan eindigde Jelle Hofstee uit Eemster als 2e en werd Arjen Dillema uit Doezum 3e.
Remco Schrijver uit Rutten kwam solo over de eindstreep in categorie 3 (12-14 jarigen). Zelfs voor de Nederlands kampioene bij meisjes van 12 jaar: Maike van der Duin uit Assen (2e) en Noa de Haan uit Terschuur (3e) was hij een maatje te groot.108 Renners aan de start bij de senioren
Rond vier uur was het buitje een bui geworden… De spelende kinderen op het luchtkussen waren al door de ouders naar binnen geroepen en het dweilorkest De Swalkers moest noodgedwongen ook stoppen.
Maar liefst 108 renners stonden in de regen te wachten op het startschot.
Door de regen werd het voor de meesten toch nog afzien en zorgde het natte wegdek helaas voor een paar valpartijen, echter “zonder erg” zoude de Vlamingen zeggen.
Mooi om te zien dat in de C-klasse een dame haar wil oplegde aan de twee mannen in een felle eindsprint. Marion Gerssen uit Beuningen werd hier winnaar voor Lolle Schakel uit Balk (2e) en één van de lokale helden: Chris Drayer uit Blauwhuis (3e).
Net als bij de jeugd in categorie 2, was het in de B-klasse een wielrennende schaatser die de winst pakte. Peter Nauta uit Schraard won voor Bram Kempkens uit Groningen (2e) en Richard van der Molen uit Burgum (3e).
Ook in de A-klasse was er volop strijd. Een kopgroep wist het peloton een aantal ronden voor te blijven en het was na ruim 70km dat Bauke Hylkema uit Bakhuizen zijn voorwiel als eerste over de streep duwde voor Jelte Krol uit Groningen (2e) en militair Luuk Nissen uit Eindhoven (3e).
Alle 3 winnaars mochten naast een beker, bos bloemen, premie, de kussen van de ronde miss ook nog een wisselbokaal en een meters hoge knuffelbeer mee naar huis nemen.

Bekijk HIER de uitslag en HIER de foto’s gemaakt door molenwiek.net.