Nieuws

Algemeen

Tour de Lasalle 2014

60e Tour de Lasalle
12 juni, een spannende dag voor een aantal wielrenners van WV Snits. De Tour de Lasalle is namelijk gestart met een etappe vanaf Texel. Hierin hebben de renners van WV Snits zich goed gehouden en kwamen mooi mee. Een lekke band van Hidde was het enige dat roet in het eten gooide. Hidde kon aansluiten bij de 2e groep maar verloor daardoor wel tijd.

Dag 2 was een stuk hectischer wat dat betreft was etappe 1 een mooie opwarmer. Deze etappe vond echter plaats op het vaste land. Vanuit een woonwijk was het al hartstikke nerveus waardoor er al veel renners op achterstand raakten. Niet onze jongens. Later brak het peloton waardoor er van onze jongens één erachter zat. Martijn liep helaas tijdverlies op maar dit zou hij de dag erna goedmaken…. Hidde had wederom een lekke band en moest worden teruggebracht met de auto naar het peloton. Na een inhaalrace zat hij er weer goed bij en reed nog een korte klassering.
Dag 3 is er één om niet te vergeten. Dit betrof een omloop nabij Den Helder. De B renners mochten eerst van start. Ettema maakte zijn belofte schuld en kwam vanuit een selecte groep als eerste over de meet! Dit was natuurlijk een flinke opsteker waardoor de A-renners nog harder gingen rijden. Zij eindigde na dag 3 als 4e in het ploegenklassement. Dit is te danken aan de vele korte klasseringen die de eerste dagen zijn gereden.
Dag 4, zondag was (helaas) alweer de laatste dag van de Tour de Lasalle. Na alle mooie dagen en korte klasseringen ”moest” dit vandaag opnieuw gebeuren. De dag bestond uit een criterium voor A en B renners. Bij de B’s wist Janco naar een knappe 5e plek te komen en Hidde volgde op een mooie 6e plaats. Bij de A’s eindigde Atze Hospes met een 13e stek als eerste WVS’er in het criterium.
Team WV Snits bestaat uit de volgende renners:
Sjoerd van Aalzum
Albert en Bauke Bouwstra
Hendrik Eppinga
Martijn Ettema
Janco Hogendorp
Atze Hospes
Hidde Punter
Naast team WV Snits rijden er meer renners van WV Snits bij diverse andere ploegen. Waaronder Nicole Steigenga uitkomend voor Ruiter Dakkapellen. Zij heeft ook een etappe gewonnen. Gefeliciteerd Nicole!
Overall is er goed gestreden. Met de volgende resultaten:
A klassement:
13e – Atze Hospes
21e – Bouke Bouwstra
35e – Hendrik Eppinga
52e – Albert Bouwstra
4e – Het ploegenklassement
19e – Atze Hospes, puntenklassement
B klassement:
6e – Hidde Punter
12e – Janco Hogendorp
13e – Martijn Ettema
1e – Martijn Ettema, etappe 3
Meer info omtrent etappes, klassementen en daguitslagen zijn te vinden op tourdelasalle.nl.
Foto’s vanuit de collectie van WV Snits is te vinden via ons fotoalbum.
Film-impressie vanuit de koers.
Meer nieuws