Nieuws

Algemeen

Bijna 100 kids aan de start bij WV Snits!

Met gepaste trots gaf Egbert Lagro, afgelopen zaterdagmorgen om tien uur, het startsein bij het vertrek van de jongste wielrenners voor hun wielerwedstrijd in het kader van de Egbert Lagro Bokaal op de wielerbaan van Sneek.

Egbert LagroEgbert stond aan de wieg van de oprichting van Olympia Heerenveen (nu gefuseerd met WoonExpo Kapenga) en is nog steeds commentator bij de wedstrijden van w.v. Snits. Daarnaast is hij al jaren lang de wielerpromotor van Friesland en een fenomeen in de wieler- en schaatssport. Dat er een bokaal naar hem genoemd is waarbij alle Friese wielerverenigingen haar steentje aan bijdragen, geeft aan hoe uniek deze man is.
Jeugdwielrennen
Bijna 100 kinderen (7-16 jaar) uit de noordelijke helft van helft van Nederland, streden in 9 leeftijdscategorieën tegen elkaar. Dit jaar is het de eerste keer dat de Egbert Lagro Bokaal ook Sneek aandoet. In bijna alle leeftijdsklassen waren jeugdrenners van w.v. Snits vertegenwoordigd. Ook voorzitter Roel Vogelzang was in zijn nopjes met de grote opkomst. “ De jeugdafdeling van w.v. Snits maakt grote sprongen: in een paar jaar tijd is deze uitgegroeid van niets tot zo’n 30 jeugdrenners”.
Onder prima weersomstandigheden werd er door de jeugd hard gekoerst. Helaas was de EHBO niet voor niets gekomen. In categorie 5 was het de onfortuinlijke Tanja van der Drift die de wedstrijd moest staken door een valpartij. Dit overkwam haar ook al in de eerste wedstrijd om de Egbert Lagro Bokaal.
Hogeschool wielrennen
De toeschouwers die tot het laatst bleven werden nog getrakteerd op een strijd bij de Nieuwelingen Jongens waar je de vingers bij af kon likken. Demarrages, ploegenspel, tactiek: alle ingrediënten die de wielersport zo fascinerend maken, maakten het de moeite waard om tot het einde te blijven.
Foto’s: Bentveld fotografie
Uitslagen: www.defriescheleeuw.nl/index.php?page=egbert-lagro-bokaal
Meer nieuws