Nieuws

Algemeen

Uitslag en wedstrijdverslag " it Berltsumer Rûntsje"

Dennis Haanstra reed op een slim moment weg en kreeg even later nog drie mannen mee waaronder stadsgenoot Melle Poelsma, Dokkumer Jack Kuper en Bolswarder Lambertus Koopmans. De verstandhouding tussen de vier was zeer goed en ze reden een bonus van “20 seconden bijeen. Op een gegeven moment ging Lambertus onderuit in een bocht. Jack viel er overheen en de Snekers konden de valpartij ontwijken. Plots waren Dennis en Melle met zijn twee en het peloton leek weer iets dichter te komen. Jack kreeg gelukkig een ronde vergoeding en Lambertus was uitgeschakeld. Erg jammer voor de Bolswarder. Op een ronde of zeven/acht van het einde kreeg het peloton, de drie koplopers weer in zicht en was het de taak aan Sjoerd, Hidde en Martijn om af te stoppen om zo de schwung er volledig uit te halen bij het peloton. De drie kregen weer meer ruimte en op een tweetal ronden van het einde bedroeg de voorsprong zelfs “30 seconden. De mannen wisten dat de buit binnen was, maar bleven desondanks tot het einde goed ronddraaien. In de sprint was het Jack Kuper die met een paar fietslengtes de maat nam van Dennis Haanstra voor Melle Poelsma. Een klasse prestatie van de Sneker. Hij nam daarbij ook nog eens de prijs voor strijdlustigste renner met en kreeg een rood tricot om zijn schouders.

Donderdag aanstaande (25 juni) staat het criterium van Bolsward op het programma en twee dagen later de spectaculaire Ronde van Workum!Lees hier de uitslag van het ” it Berltsumer Rûntsje”
Verslag: Jelmer Ferwerda
Meer nieuws