Nieuws

Algemeen

Voorjaarscompetitie 6 februari 2016

Voorjaarscompetitie van start!

Onder redelijke weersomstandigheden, veel wind, droog en af een toe een flinterdun zonnetje, ging vandaag 6 februari de eerste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie van start. Deze competitie, georganiseerd door LWV De Friesche Leeuw en WV Snits, bestaat dit jaar uit een achttal wedstrijden.Op de eerste wedstrijddag op de wielerbaan Schuttersveld, thuishaven van WV Snits, verschenen 62 renners/rensters aan de start. Een mooie opkomst! Er werd in twee categorieën gereden; Heren en Dames/Nieuwelingen.
Bij de heren tekende zich al snel na het startschot een kopgroep af die stand hield tot de finish. In de sprint eindigde Henk Bos als eerste, vlak voor Germ v.d. Burg. Martijn Ettema finishte als 3e en Rein Schiphof werd, als laatste man van de kopgroep, knap vierde.
Bij de Dames/Nieuwelingen hield Manon de Boer goed stand in het grote herenpeleton. Zij werd uiteindelijk eerste, voor Max Postma. Iris Ton kwam als derde in deze groep over de meet.
De volgende wedstrijd wordt gereden op zaterdag 13 februari op de wielerbaan Kalverdijkje in Leeuwarden.
Meer nieuws