Nieuws

Algemeen

Uitslag OFK Goënga 8 april 2016

Op vrijdag 8 april 2016 is het Open Fries Kampioenschap wielrennen te Goënga gehouden. Deze traditionele omloop is met behulp van zo’n dertig vrijwilligers door WV Snits georganiseerd. De wedstrijd werden bij super fietsweer gehouden en er werd flink om de prijzen gestreden.
Het tempo werd meteen behoorlijk opgevoerd, waardoor er al snel verschillende renners af moesten haken. Op driekwart koers haalde het A-peloton het B-peloton in. Het B-peloton was echter niet van plan om het A-peloton te laten rijden en weer voor de eigen wedstrijd te knokken. HIerdoor was de jury genoodzaakt een deel van de uitslag van het B-peloton te schrappen.
Bij de A-renners werd er nog goed gestreden. Uiteindelijk was het WV Snitser Dennis Haanstra die in de sprint zijn voorwiel als eerste over de streep wist te drukken en zich nu Fries kampioen wielrennen mag noemen!De uitslag van het OFK 2016 is hier te bekijken.