Nieuws

Algemeen

WV Snits Tijdrit Luinjeberd 20 april 2016

Onder een pril voorjaarszonnetje is op woensdag 20 april de jaarlijkse tijdrit van Luinjeberd verreden. Met ruim 110 tijdrijders aan de start, was de opkomst voor de tijdrit weer als vanouds. Het blijkt wel dat tijdrijden nog steeds populair is, want op dezelfde avond stonden er ook nog eens 100 man aan de start in Wieringerwaard en afgelopen zondag maar liefst meer dan 500 deelnemers in Almere.

Vele ogen waren gericht op de categorie H7, waarin de klasbakken gingen uitmaken wie er met het eremetaal naar huis gingen. Zo lag de top drie erg dicht bij elkaar, waarbij Wieger v/d Wier op de hoogste treden mocht plaatsnemen met een tijd van 18:27.532 (47.132 km/h gemiddeld over 14,5 km). Hartthijs de Vries werd met 0.154 verschil verwezen naar de tweede plaats. Om het spannend te houden stond Johan Tijssen op de derde plaats met 5 seconden verschil.
Bij de dames snelde Manon de Boer naar de eerste plaats met 22:03.340 (39,446 km/h gemiddeld) voor Loes Adegeest die 17 seconden moest toegeven en Mathea Neijmeijer op 36 seconden.WV Snitsers die met het eremetaal naar huis gingen waren
H1 Xander van Straten (1e) en Hylke de Boer (2e)
H3 Boyan Bakhuizen (3e)
H4 Thomas Wobma (2e)
H6 Marten Nijmeijer (1e) en Bonne Dijkstra (3e)
D3 Annie Labordus (1e)
D4 Manon de Boer (1e)De organisatie kijkt terug op een mooie tijdrit en ziet uit naar de volgende wedstrijden van WV Snits, met op korte termijn:
dinsdag 3 mei: Criterium Sneek-De Domp
zaterdag 14 mei: 17e Raboronde van Bolsward (voor elite, belofte en amateurs)
vrijdag 20 mei: Tijdrit Nijland
Inschrijven is nog steeds mogelijk op alle wedstrijden van WV Snits!
Meer foto’s zijn te vinden op de website van Molenwiek Fotografie en Willem van Roeden.
Meer nieuws