Nieuws

Algemeen

Uitslag Willem Visser Memoriam 2016

Onder perfecte omstandigheden werdt zaterdag(4-6-2016) de Willem Visser Memorial verreden.

25 graden, een strak blauwe lucht en een noordoostenwind die tegen het eind van de middag toch wel sterk aan begon te trekken en waar vooral de A- categorie renners mee te maken kregen.
De middag begon uiteraard met de allerjongste wielrenners en wielrenster. Hier werd in Categorie 1 de winst behaald door Lenthe Wobma.
In Categorie 2 werd door drie renners gestreden om de hoogste plek op het podium.
Hier ging Hugo Bakker er met de winst vandoor. De 2e plek ging naar Timo Vlagsma en als derde kwam Sem Visser het podium beklimmen.
Rond 1400 uur kwamen de eerste renners uit de B Categorie de baan op om vast warm te draaien.
Na een beetje rondgevraagd te hebben over wat de renners van de koers verwachten en hoe de tactiek zou zijn vandaag, waren de meningen duidelijk verschillend.
Waar de een overtuigd was van de winst vandaag, liet een ander doorschemeren niet teveel van hem te verwachten.
Een ander laat weten vandaag de gaten dicht te rijden en dan te wachten op de sprinters… Omdat het nu eenmaal zo gaat…
De een heeft smoesjes over de warmte, en de ander heeft het koersverloop al in zijn hoofd geprent.
“In het peloton blijven, 4 rondes voor het einde wegrijden en 2e worden in de sprint”.
28 Renners aan de start voor de B- Categorie die 1 uur en 5 ronden voor de boeg hebben.
Het peloton bleef lang bij elkaar. Geert Jan Stenvert probeerde weg te rijden maar was niet bestand tegen het jagende peloton. Na 25 minuten koers was het Marco Ottens die demarreerde, maar ook dat kreeg niet de goedkeuring van het peloton en het gat werd snel weer dicht gereden.
Tim van der Meer besloot na een dik half uur achter in het peloton te hebben gereden ervandoor te gaan. Johan Betten sprong in het wiel en ze waren vertrokken.
De twee werkten goed samen en de voorsprong groeide naar een halve minuut t.o.v het peloton.
Sybolt Kuipers verzorgde het afstop werk in de voorste gelederen van de groep, dit werd hem echter niet door iedereen in dank afgenomen.
Met nog 15 minuten te rijden slinkt de voorsprong van de twee koplopers omdat het peloton langzaam op gang komt door o.a Jelle Wietze Hogeterp en Marco Ottens.
De twee koplopers houden desondanks stand en maken in een sprint uit wie er met de winst vandoor gaat. Tim van der Meer komt als eerste over de meet met een fietslengte voor op Johan Betten.
De sprint van het peloton werd gewonnen door Bertus Beckers.
Uitslag:
1 Tim van der Meer.
2 Johan Betten.
3 Bertus Beckers.
4 Ronald Bruns.
5 Johan Lukkes.
Na de huldiging van de B-renners werd het startsein gegeven voor de A-renners. 24 Renners stonden aan de start voor 1 uur en 5 ronden koers.
Team Solex Verhuur Friesland was sterk vertegenwoordigd met 5 renners aan de start.
Dennis Haanstra geeft voor de wedstrijd al aan dat het een thuiswedstrijd gaat worden voor deze ploeg. Melle Poelsma zegt dat hij zal afwachten tot de kans zich voordoet om vervolgens te proberen weg te rijden.
Direct na de start is er een aanval van Thomas Wobma, maar deze wordt teniet gedaan door de groep. Na een kwartier koers weer een aanval van Thomas Wobma die zo een springplank vormt voor Mathijs Steenhuis. Mathijs kreeg nog gezelschap van Hendrik Groothof, maar de vlucht hield geen stand. Op het moment van terugpakken van de twee volgde een demarrage van Martijn Ettema die direct 15 seconden wegrijdt.
Halverwege de wedstrijd wordt ook Martijn weer opgeslokt door het peloton en meteen is er weer een reactie van Thomas Wobma. Hij maakt snelheid zodat er eerst niemand weg kan rijden.
Met nog 20 minuten te rijden gaan de twee ploegmaten Martijn Ettema en Mathijs Ridder samen op avontuur. De twee werken uitstekend samen en samen met het afstop werk van o.a Martin Bruining loopt de voorsprong snel op. Een achtervolger probeert nog bij de kopgroep te geraken maar het wordt een echte sjas patat.
Het peloton begint nu meer snelheid te maken o.a door Melle Poelsma die zich niet gewonnen wil geven. Er is helaas weinig bijval voor hem waardoor het gat niet gedicht wordt. Met nog 10 minuten te gaan zijn er ook een stel renners die het tempo niet meer kunnen bijbenen en dus moeten lossen.
In de laatste 5 ronden wordt duidelijk dat het gat niet meer gedicht gaat worden en in het peloton wordt nu gedacht aan een eventuele derde plek.
De gedubbelde renners worden uit koers gehaald en de twee koplopers maken zich op voor de sprint. Ze lijken aan elkaar gewaagd, maar Martijn Ettema pakt de winst, en Mathijs lijkt hier vrede mee te hebben. De sprint van het peloton wordt gewonnen door Bas Bervoets en pakt hiermee een 3e plek.
Uitslag:
1 Martijn Ettema.
2 Mathijs Steenhuis.
3 Bas Bervoets.
4 Mark Gjaltema.
5 Dennis Haanstra.
Kijk hier voor de volledige uitslag.
Meer nieuws