Nieuws

Algemeen

Het Rondje IJsselmeer

Begin september besloten Johan Lukkes en Klaasjan Boven dat het tijd werd een “dat ga ik nog eens doen“ om te zetten in een “gedaan”. Een keer rond het IJsselmeer fietsen stond bij beide mannen namelijk nog op het to do lijstje. Een tocht van ruim 300 km.
Als eerste werd de datum bepaald, 1 oktober. Hierna volgden het uittekenen van de route, het versturen van de uitnodigingen, het regelen van het eten en een volgauto.
Na ongeveer 876 whatsappjes was het zaterdag 1 oktober zover. 14 Man stonden om 7 uur ‘s morgens klaar voor vertrek in Zurich. De meesten waren een klein beetje gespannen, hoe zal het gaan na 230km?
We vertrokken in het donker rustig naar Lemmer waar Bas Ludeman aansloot. Hierna ging meteen het gas erop in dubbele waaier.
Na een paar kleine stopjes (plaspauzes ed) waren we een dik uurtje later al nabij de Ketelbrug. Daar vond de eerste pauze plaats. We konden genieten van koffie en door Anne Sies verzorgde oranjekoek. Top. Een mooi moment waarop Pieter de Vries nog eens een keer het principe van waaierrijden uit de doeken deed. Dat bleek nodig te zijn. Daarna meteen weer volgas verder.
In Amsterdam hebben we een heerlijke pasta maaltijd gegeten bij Dok48. De pasta viel goed bij de grote motoren in de groep, ook na Amsterdam stond er meteen weer dik 40 op de teller. Omdat er besloten was het grote rondje te rijden, moesten we nog even de punt in naar Enkhuizen, zijwind dus op de kant. Een enkeling kreeg het hier erg zwaar.
Na Enkhuizen naar Medemblik en daarna naar de dijk. De vlag van visboer in Den Oever voelt als thuiskomen, we zijn er bijna. Nog even de dijk over “knallen” en we stonden binnen 12 uur weer met de gehele ploeg in Zurich. Moe, tevreden en voldaan. Yes, we hebben het met zijn allen gered!.
Een mooie dag met nauwelijks regen, windkracht 3-4, korte broek, langs prachtige plekjes en goede begeleiding door Anne Sies Koopmans. Top. Een dag die mooi op het lijstje staat, maar zeker ook een dag om niet snel te vergeten.
Statistieken :
15 rijders:
1. 12 WV Snitsers: Bas Ludeman, Bas Westra, Henk Kooij ( hoofdsponsor), Janco Lukkes, Johan Lukkes, Klaasjan Boven, Peter Bakker, Peter Bil, Pieter de Vries, Sipke Talsma, Tamme Posthumus en Walter Kuipers.
2. 3 (nog) geen WV Snitsers:Jan Reinsma, Jakob Hofstra en Sybouth Homsma
3. 1 chauffeur (mental coach): Anne Sies Koopmans
Totaal 4.676 kilometer
Totaal 1.181.146 hartslagen
Totaal 2 bijna ongelukken, 0 ongelukken
Totaal 9 uur en 32 minuten koers met 33,8 km/h gemiddeld
Beste Strava notering 5e plek
1 Hoofdsponsor
Verslag tocht: Klaasjan Boven en Johan Lukkes

Meer nieuws