Nieuws

Algemeen

Verslag en uitslag Omloop van Gaast

Afgelopen donderdag (6 juli) was het dan zover. Na een afwezigheid van 20 jaar werd om 19.00u gestart door in totaal 80 renners, verdeeld over een A- en B-peloton. De regen die een half uur voor de start, na een eerder stralende dag, plotseling toch uit de hemel kwam vallen deed veel renners het hoofd op onweer staan. Bijna 80 kilometer (A-peloton) in de regen op een glad parcours doet een extra groot beroep op de concentratie en stuurvaardigheid van de renners en zorgt vaak voor gevaarlijke situaties en lekke banden.
Na een half uurtje koers kwam de zon gelukkig toch weer tevoorschijn en begonnen de wegen op te drogen. Er werd hard gekoerst, maar de afwezigheid van wind deed menig uitvalpoging in schoonheid stranden. Een sprint om de overwinning was onafwendbaar. Vanuit vierde positie werd Cor Visser uit Giekerk perfect gegangmaakt en wist hij in een machtige sprint Sipke Zijlstra en Arjen Bos te kloppen. Hiermee was het podium met louter toppers een feit en ging Cor Visser naar huis met de felbegeerde trofee; de walvis vervaardigd uit glas, symboliserend het wapen van Gaast.
Bij de B-amateurs (60 km) was een zelfde scenario voorhanden. Het 17 jarige talent Guillaume Visser uit Heerenveen pakte knap de winst in de sprint, voor Anton Wiersma en Bram Vertelman. Hiermee was het toeval compleet; twee Vissers gingen naar huis met een walvis.
Een speciale vermelding is er voor Sicco Matthijs Heeringa, die onderweg alle vier de premiesprints pakte en naar huis ging met twee luxe bakkersbroden, een borrelpakket, een waardebon en een rollade.
Ondanks de slechte weersvoorspellingen lieten de renners het niet afweten en maakten zij er een mooie koers van. Zij verheugen zich alvast op een volgende editie met een stevige zuidwestenwind, waarmee een waar slagveld rondom het pittoreske Gaast gegarandeerd is.
Uitslagen
A-Amateurs
1. Cor Visser
2. Sipke Zijlstra
3. Arjen Bos
4. Henk Bos
5. Bonne Aans
6. Boyan Bakhuizen
7. Henk Kooij
8. Ruben Hoekstra
9. Matthijs Dijkstra
10. Peter Bakker
Gem. 45 km/u
B-Amateurs
1. Guillaume Visser
2. Anton Wiersma
3. Bram Vertelman
4. Date Burgerjon
5. Sicco-Matthijs Heering
6. Jelmer Koehoorn
7. Sjaak Eijgenhuisen
8. Henk Foekema
9. Hidde Lange
10. Jan Kempenaar
Gem. 41,2 km/u
Kijk hier voor de volledige uitslagen.
Met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren uit Gaast en omgeving:
Slagerij de Schrans Leeuwarden
Bakkerij Van Der Werf Workum
Fytsmakkerij Scheltema Workum
Bezorgbakker Marten Hoekstra Gaast
Dorpsbelang Gaast
Disco Silver It Heidenskip
Nota wapeningsstaal BV Bolsward
De Boer RVS Makkum
WV Snits
 
Tekst en foto’s: Jord Veslinga.
Kijk hier voor meer foto’s.

Meer nieuws