Nieuws

Algemeen

Tijdritcompetitie 2018 Lawi en WV Snits

Wv Snits en Lawi Sportswear hebben de handen ineen geslagen om een tijdritcompetitie te starten in 2018. Dit wordt een open Fries kampioenschap.
De competitie gaat over zeven individuele tijdritten, variërend in lengte van 9 tot 38 km op vier verschillende parkoersen. Warns en Luinjeberd zijn behouden van afgelopen jaar, twee tijdritten in Oudemirdum en drie tijdritten in Zurich worden toegevoegd.
De tijdritten zijn verdeeld over het wielerseizoen: eens per maand is er een tijdrit. De eerste en laatste rit zijn op een zaterdag, respectievelijk Warns (9 km) en Zurich (38 km). De tussenliggende wedstrijden zijn op woensdagavond, dit om niet in conflict te raken met o.a. de KNWU-kalender.
De uitslagen worden gekoppeld aan een puntensysteem, er volgt dus geen prijsuitreiking meer na elke wedstrijd. Alleen op de laatste wedstrijddag in deze competitie zal er een prijsuitreiking volgen.
Er zullen ook  kampioenstruien te verdienen zijn aan het eind van de competitie. Deze truien en andere prijzen worden gesponsord door Lawi Sportswear. Er is in alle categorieën een kampioenstrui te verdienen.
De competitie heeft een eigen WV Snits/Lawi Sportswear logo gekregen. Aankondigingen, promotie, uitslagen en tussenstanden voor deze competitie worden bekendgesteld via de facebook-pagina en de website van WV Snits.
Wij denken dat we met Lawi een goede sponsor hebben gevonden. De naamsbekendheid van deze sponsor en van Rene Hooghiemster zelf, zal bijdragen aan de bekendheid en positieve beleving van deze tijdritten. Ook zullen wij alles in het werk stellen om deze wedstrijden aan te kleden zodat er een mooie sfeer ontstaat. Zo proberen we, waar mogelijk, een ‘parc ferme’ te creëren voor interactie tussen renners en publiek.
WV Snits was ooit bekend als tijdritvereniging in grote delen van het land. Wij hopen op deze manier een stap in de goede richting te zetten om ons weer op de kaart te zetten als serieuze tijdrit aanbieder voor alle klassen.

Meer nieuws