Nieuws

Algemeen

Voorjaarscompetitie: Teake Oppewal pakt dag- en eindzege heren, Tjipke Bosma wint eindklassement dames/nieuwelingen

Teake Oppewal en Tjipke Bosma hebben de Voorjaarscompetitie 2018, georganiseerd door LWV de Friesche Leeuw en WV Snits, gewonnen bij respectievelijk de categorieën heren en dames/nieuwelingen. Oppewal zette zijn eindzege kracht bij door op 31 maart de finale in Sneek te winnen, Bosma had aan een tweede plaats bij deze finalewedstrijd genoeg.
Door Mark de Boer
Heren
Bij de heren had Marc Prinsen voorafgaande aan de laatste wedstrijd de beste papieren voor de winst, mede door zijn twee behaalde dagzeges. Hij was echter bij de finalewedstrijd op de wielerbaan in Sneek afwezig. Hierdoor kon nummer 2 Teake Oppewal hem alsnog voorbij streven. Hij deed dit door op indrukwekkende wijze de eindsprint te winnen. Prinsen eindigde nog wel als tweede op het eindpodium, dat gecompleteerd werd door de tevens op de slotdag afwezige Adriaan Botma.
Eindklassement Voorjaarscompetitie 2018 heren:

  1. Teake Oppewal 35,1 pt.
  2. Mark Prinsen 29,2 pt.
  3. Adriaan Botma 20 pt.
  4. Sierd Steigenga 19,1 pt.
  5. Sipke Zijlstra 17,1 pt.

Dames/nieuwelingen
Bij de dames/nieuwelingen was al voor de slotwedstrijd bekend wie de eindzege zou pakken. Tjipke Bosma had inmiddels al 18,2 punten marge opgebouwd ten opzichte van nummer 2 Paul Bijlsma. Bosma wist op de slotdag geen derde dagzege binnen te halen, hij werd namelijk in de sprint op een haar na geklopt door Lars Stienstra.
Eindklassement Voorjaarscompetitie 2018 dames/nieuwelingen:

  1. Tjipke Bosma 55.3 pt.
  2. Paul Bijlsma 35,1 pt.
  3. Lars Stienstra 28,2 pt.
  4. Werner van der Meer 27,1 pt.
  5. Thijs Jansen 18 pt.

Kijk hier voor het volledige eindklassement.

Meer nieuws