Nieuws

Algemeen

Chaotisch OFK Goënga eindigt in overwinning Jack Kuper

Jack Kuper heeft afgelopen vrijdagavond het Open Fries Kampioenschap wielrennen op de weg in het vlak boven Sneek gelegen Goënga gewonnen. Hij wist met een ferme eindsprint Adriaan Botma te verschalken.
Door Mark de Boer
Zoals de titel al aangeeft was het een ietwat chaotische editie van het OFK. Dit kwam onder andere door auto’s en een ambulance op het parcours, stayerende B-renners en een aantal valpartijtjes. De gehele B-categorie werd uit koers gehaald wegens het stayeren door een aantal van hen en de daardoor ontstane onoverzichtelijkheid.
Bij de A-categorie ontstond er na een tijdje een kopgroep bestaande uit vijf renners. De namen: Adriaan Botma, Jack Kuper, Jan Terpstra en de buiten mededinging van de prijzen meerijdende Henk Bos (elite) en Jobbe Krijnsen (belofte). Uiteindelijk werd duidelijk dat eerstgenoemde drie renners om de prijzen zouden gaan strijden. Achtervolgende duo’s als Jan Hekman/Sipke Zijlstra en Tsjomme Ozinga/Cor Visser wisten de aansluiting niet meer te maken. Nadat Bos al uit de kopgroep was gestapt ging de kopgroep met vier man de laatste ronde in. Door het hoge tempo moest Terpstra nog lossen in die laatste ronde. In het zicht van de meet perste Kuper een krachtige sprint uit zijn benen en wist voor Krijnsen (die ogenschijnlijk dacht dat hij wel voor de prijzen meestreed) en Botma over de finish te komen.
Wij danken uiteraard alle renners, toeschouwers en vrijwilligers voor hun medewerking aan deze wedstrijd!
Uitslag A-categorie

  1. Jack Kuper
  2. Adriaan Botma
  3. Jan Terpstra
  4. Sipke Zijlstra
  5. Jan Hekman

Kijk hier voor de volledige uitslag. Foto’s van deze wedstrijd vind je in het fotoalbum op onze website (met dank aan Marcel van der Molen) en in dit foto album (met dank aan Folkert Folkertsma).

Meer nieuws