Nieuws

Algemeen

Bonne Aans en Bram Kempkens winnaars Omloop van Folsgare

Bonne Aans en Bram Kempkens hebben afgelopen vrijdag bij respectievelijk de A-categorie en de B-categorie de Omloop van Folsgare, die ook wel bekendstaat als de Omloop van het Gewone Volk, gewonnen. Dit deden zij beide door de pelotonsprint van hun categorie te winnen.
Door Mark de Boer 
B-categorie
Bij de B-renners was de koers erg gesloten, er kwam maar geen kopgroep weg. Het spektakel moest komen van een drietal premiesprints, waarbij kleine geldprijzen en enkele lokale prijsjes te behalen vielen. Na zes rondjes van een kleine negen kilometer kwam Bram Kempkens uit Haren als eerste over de finish, gevolgd door Rutger Vos uit Exloo en Mingko Sun uit Den Helder.
Uitslag

  1. Bram Kempkens
  2. Rutger Vos
  3. Mingko Sun
  4. Dirk Jan Vellinga
  5. Sten Hoek

A-categorie
Ook de wedstrijd bij de A-categorie was niet bijster spectaculair, al reed er bij hier nog wel enkele rondjes een kopgroep van zeven man voor het peloton. Echter kregen zij nooit de vrijgeleide van dat peloton, met als gevolg dat ze ook al vrij snel weer teruggepakt werden. Verder was er ook voor de A-renners een aantal premiesprints, met eveneens voor hen kleine geldprijzen en enkele lokale prijsjes. Nadat de premies verdeeld waren, stevende het peloton op de finish in Folsgare af, waar Drachtenaar Bonne Aans zijn wiel als eerste over de finishlijn drukte, op de voet gevolgd door de uit Blesdijke afkomstige Bouwe Kuin. De overige podiumplaats was voor WV Snits-lid Tsjomme Ozinga.
Uitslag

  1. Bonne Aans
  2. Bouwe Kuin
  3. Tsjomme Ozinga
  4. Ruben Hoekstra
  5. Nathan Jansen

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Het B-podium

Het A-podium

Meer nieuws