Nieuws

Algemeen

Willem Visser Memorial 19 juni: fiets voor het zieke kind!

De Willem Visser Memorial op dinsdag 19 juni krijgt een speciaal doel: de actie van Sytske Visser voor het Beatrix Kinderziekenhuis.
De opbrengst van de inschrijfgelden (5 euro per deelnemer) voor deze wedstrijd en eventuele donaties komen voor 100% ten goede aan deze sympathieke actie van Sytske. Lees hieronder het verhaal van haar.
 

Beste wielrenners,

Ik was nog geen acht jaar oud of ik had mijn eerste racefietsje al. Het hele land door voor wedstrijden en natuurlijk in de zomermaanden de tijdritten en trainingen van WV Snits. Als klein meisje droomde ik ervan om profwielrenster te worden, net als Leontien en Marianne.

Voor de kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis zijn het vervullen van dromen niet altijd zo vanzelfsprekend. Hun dromen worden belemmerd door hun ziekte, verblijf in het ziekenhuis en vele onderzoeken. Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om toch een glimlach op de gezichtjes van deze kleine Heroes te toveren en het verblijf van hen en hun ouders iets aangenamer te maken. Zo ondersteunen zij diverse projecten: van wetenschappelijk onderzoek tot muziekoptredens aan bed, theateroptredens en het realiseren van huiskamers. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ’thuis’.

Het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG is een van de grootste vier kinderziekenhuizen van Nederland. Hier komen jaarlijks 20.000 unieke kinderen voor diagnostiek, behandeling en zorg. Er is aandacht voor meer dan 20 kinderspecialismen, zoals oncologie, KNO, neonatologie en stofwisselingsziekten. Daarnaast is het Beatrix Kinderziekenhuis het enige kinderziekenhuis in Nederland dat gespecialiseerd is in dunne-darm, long- en levertransplantaties.

Op dit moment ben ik werkzaam als verpleegkundige in het UMCG. Op mijn afdeling kom ik regelmatig in contact met familieleden tijdens een levertransplantatie ten behoeve van het zieke kind. De transplantatie heeft een enorme impact en brengt onzekerheid en spanning met zich mee bij het kind en de familieleden.  Het is daarom ontzettend belangrijk dat wij het zo comfortabel en aangenaam mogelijk maken en aan te sluiten bij de wensen en hun dromen.

Om deze zieke kinderen weer te laten lachen, dromen en ontwikkelen, ga ik in november 2018 de Marathon van New York hardlopen voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Voor mij een droom die uitkomt!

Om het zieke kind te steunen, zal op 19 juni 2018 de Willem Visser Memorial (A-Amateurs) in het teken staan van het zieke kind. Het inschrijfgeld zal 5,00 bedragen en zal voor 100% ten goede komen aan het Beatrix Kinderziekenhuis. Komt allen en fiets voor het zieke kind!

Het zieke kind verdient beter!

Doneren kunt u doen op mijn op mijn actiepagina.

Sytske Visser

Meer nieuws