Nieuws

Algemeen

Arjan Arentsen vloert medeaanvallers in Raboronde van Bolsward

Arjan Arentsen heeft zaterdagavond 19 mei de zege gepakt in de 19e (of 36e als je de edities van voor de onderbreking meetelt) Raboronde van Bolsward. Hij bleek de beste te zijn van een kopgroep van acht. B-prof Sjors Dekker van Alecto en marathon- en langebaanschaatser Douwe de Vries mochten met hem mee het podium op.
 
Onmiddellijk koers in wielergek Bolsward
Al vanaf ronde één was het volop koers in Bolsward, bekend van de Fietselfstedentocht op Pinkstermaandag. Verschillende renners probeerden te ontsnappen uit het peloton en Maarten Vierhout had al snel een gaatje. Echter werd hij in ronde twee al weer ingerekend, waarna er vijf man wegsprongen onder aanvoering van Sjors Dekker. De voorsprong van deze groep liep gestaag op. Wel wisten nog drie mannen de aansluiting te maken en zo ontstond een bijzonder sterke kopgroep. Deze bestond uit Arjan Arentsen, Henk Bos, Sjors Dekker, Sjors Handgraaf, Johan Knol, Douwe de Vries en de local hero’s Taeke Oppewal en Harry Sweering. De samenwerking in deze kopgroep was goed, met als gevolg dat de voorsprong op het peloton met nog 36 ronden te gaan veertig seconden bedroeg. Het tempo in de koers lag dermate hoog dat diverse coureurs er de brui aan gaven, waaronder de winnaar van vorig jaar: Patrick van der Duin.
 
Achtervolgers komen te laat
 Verschillende renners zagen de bui al hangen en probeerden nog weg te komen uit het peloton. Dappere pogingen van Sipke Zijlstra en een groepje van vier hadden echter geen kans van slagen. Het verschil was ondertussen opgelopen naar driekwart minuut. Met nog tien ronden op het rondebord was Pim Cazemier de initiatiefnemer van een nieuw groepje achtervolgers, dat naast hem verder nog bestond uit Peter Merx, Mark Prinsen en de al eerder genoemde Sipke Zijlstra. Het vele kopwerk van Robbert-Jan Mol kon het peloton niet meer terugbrengen bij de koplopers, met als gevolg dat zij voortijdig mochten gaan afsprinten. De pelotonsprint voor plek dertien werd gewonnen door Jeroen Kaldenbach. Ondertussen was Prinsen uit de achtervolgende groep, die steeds dichterbij de kop van de wedstrijd kwam, gelost en zo moest ook hij, met plek twaalf in de tas, de wedstrijd voortijdig verlaten. Sjors Dekker probeerde met een late aanval zijn medevluchters nog te verrassen, maar hij werd weer ingerekend door hen. De achtervolgers wisten niet meer bij de koplopers te komen, waardoor er acht man zouden gaan sprinten voor de zege. In de eindsprint wist Arentsen zijn wiel nipt voor die van Dekker als eerste over de meet te duwen, met als gevolg dat hij de trotse winnaar is van de Raboronde van Bolsward 2018.
 
Uitslag

  1. Arjan Arentsen, Harderwijk
  2. Sjors Dekker, Andijk
  3. Douwe de Vries, Heerenveen
  4. Harry Sweering, Sneek
  5. Johan Knol, Bakkeveen
  6. Sjors Handgraaf, Leiden
  7. Henk Bos, Drachten
  8. Taeke Oppewal, Sneek
  9. Peter Merx, Warfhuizen
  10. Pim Cazemier, Den Horn

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Meer nieuws