Nieuws

Algemeen

Teruggekeerde Wielerronde van Balk prooi voor Sipke Zijlstra

Sipke Zijlstra heeft afgelopen zaterdag de weer op de kalender teruggekeerde Wielerronde van Balk gewonnen. Hij was de beste van een sterk uitgedund peloton, dat bij de finish op de Erasmusstraat nog maar uit zo’n vijftien man bestond.
 
Arjen Bos onderdeel van meerdere kopgroepjes
Er stonden op deze zaterdagavond ongeveer vijftig man op de startlijst en van die vijftig sprongen na enkele ronden twee man weg. Arjen Bos en Jack Kuper reden weg en bij de jacht op deze twee mannen werd het peloton al sterk uitgedund. Toen deze twee mannen (en nog drie achtervolgers: Vincent Huiting, Lambertus Koopmans en Erwin Wiersma) in ronde zeven weer werden teruggepakt, was al de helft van het veld uit het peloton gelost. Na zeventien ronden kwam Hylke Wijnsma met de volgende uitvalspoging. Hij pakte een kleine voorsprong, werd weer teruggepakt, maar reed na een premiesprint weer weg samen met de winnaar van die premiesprint: de zeer bedrijvige Bos.
Klein peloton gaat strijden voor de overwinning
De maximale voorsprong van de twee koplopers bedroeg twintig seconden, maar met name Bos wist nog een aardige poos weg te blijven. Met nog twintig ronden te gaan werd Wijnsma weer ingerekend en bleef Bos met een miniem gaatje op het peloton nog over aan de kop van de wedstrijd. Toen Bos weer was teruggepakt mochten de gedubbelde renners veertien ronden voor het einde gaan afsprinten en dit sprintje voor de twintigste plaats werd gewonnen door Sjaak Eijgenhuijsen. In de finale van de koers probeerde eerst Koopmans nog weg te komen, gevolgd door Bos en Wiersma, maar geen van hen kwam weg, waardoor een compact peloton zou gaan sprinten voor de bloemen. Zijlstra mocht uiteindelijk de handen in de lucht steken. De overige podiumplaatsen waren voor Tsjomme Ozinga (WV Snits) en Cor Visser.
Uitslag

  1. Sipke Zijlstra, Burgum
  2. Tsjomme Ozinga, Heerenveen
  3. Cor Visser, Mûnein
  4. Jack Kuper, Dokkum
  5. Kars Eekema, Dronryp
  6. Erwin Wiersma, Heeg
  7. Lambertus Koopmans, Bolsward
  8. Hidde Punter, Sneek
  9. Mats Mellema, Groningen
  10. Mischa Groen, Assen

Kijk hier voor de volledige uitslag.
Verslag: Mark de Boer, WV Snits

Meer nieuws