Nieuws

Algemeen

Geslaagde Willem Visser Memorial-week, met als één van de winnaars de kleinzoon ván

Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag vonden op wielerbaan in Sneek weer de jaarlijkse Willem Visser Memorials voor de diverse categorieën plaats. Bij de sportklasse op maandag was de kleinzoon van Willem, Guillaume Visser, de beste. Op dinsdag was Sjoerd van Aalzum de snelste amateur en op de woensdag wonnen Sven Vrij, Huub Adema en Hugo Bakker in de diverse jeugdcategorieën. Nog het vermelden waard is dat alle inschrijfgelden naar de actie van Sytske Visser voor het Beatrix Kinderziekenhuis gingen. Hiermee is een mooi bedrag van 225 euro opgehaald.
Verslag: Mark de Boer, WV Snits
Kijk hier voor foto’s.
 
Maandag (Sportklasse)
De best bezette categorie van de week was die van de sportklasse, 23 renners deden hier een gooi naar de felbegeerde beker. In het eerste deel van de wedstrijd zag het publiek Jurjen Sweering en Max Postma in het offensief, maar zij werden met nog een kwartier en vijf ronden te gaan weer teruggepakt. Dit was het sein voor Miente Steensma en Guillaume Visser om te vertrekken. Steensma kon de ontketende Visser na verloop van tijd niet meer bijhouden, maar vanuit de achtergrond wist Felix Kok wel de aansluiting met Visser te maken. Jacob Hofstra deed nog wel een moedige poging om bij deze twee mannen te komen, maar dit lukte hem niet. Het peloton wist niet meer terug te komen en zo kon Visser de sprint-à-deux winnen van Kok. Arjen Hoekstra won de pelotonsprint.
Top-10

 1. Guillaume Visser, Heerenveen
 2. Felix Kok, Groningen
 3. Arjen Hoekstra, Oosthem
 4. Friso Jukema, Heeg
 5. Miente Steensma, Drachten
 6. Johan Lukkes, Sneek
 7. Max Postma, Leeuwarden
 8. Ype Velda, Joure
 9. Kyrill Visser, Groningen
 10. Herman Luimes, Erica

Kijk hier voor de volledige uitslag.
 
Dinsdag (Amateurs)
Zeventien renners gingen deze dinsdag strijden om de Willem Visser Memorial bij de amateurs. Na zes rondes gereden te hebben, ging een groepje van drie op avontuur. De namen: Sjoerd van Aalzum, Robert Kruijf en Harry Sweering. Deze mannen wisten al snel een aardig gaatje te slaan. Martin Bruining en Janco Lukkes zagen het gevaar van deze kopgroep in en gingen in de achtervolging. Zij werden echter na enkele rondes alweer teruggepakt. Bij het ingaan van de finale kreeg Sweering te kampen met een lekke band en hiermee was zijn kans op de overwinning verkeken. Van Aalzum en Kruijf bleven goed samenwerken en wisten uiteindelijk ook uit de greep van het peloton te blijven. Een zeer WV Snits-getinte achtervolgingsgroep bestaande uit Martijn Ettema, Arjan Kramer en Dennis Haanstra kon het duo voorop niet meer bijhalen. Van Aalzum wist na één uur en vijf ronden als eerste de meet te bereiken, voor Kruijf en Kramer die de beste was van het peloton.
Top-10

 1. Sjoerd van Aalzum, Scharnegoutum
 2. Robert Kruijf, Leeuwarden
 3. Arjan Kramer, Sneek
 4. Janco Lukkes, Sneek
 5. Tamme Posthumus, Joure
 6. Hidde Punter, Sneek
 7. Laurens Taekema, Sneek
 8. Martijn Ettema, Bolsward
 9. Pieter Terpstra, Heerenveen
 10. Bas Westra, Sneek

Kijk hier voor de volledige uitslag.
 
Woensdag (Jeugd)
Op de slotdag van deze week was het de beurt aan de jeugdrenners tot en met vijftien jaar. Er werd in drie categorieën gereden, met als notitie dat de eerstgenoemde twee categorieën werden samengevoegd: 8-9 jaar,10-11 jaar en 12-15 jaar. Het eerste wedstrijdje liep uit op een sprint, die werd gewonnen door Sven Vrij (8-9 jaar) en Huub Adema (10-11 jaar). Even later was het de beurt aan de wat oudere jeugd. De eerste ronden waren ietwat afwachtend, maar uiteindelijk werd het tempo flink opgevoerd door Hugo Bakker en Timo Vlagsma. Bakker wist de eindsprint te winnen, voor Vlagsma en Abe Santema. De prijs voor beste dame ging naar Jesna Swart.
Uitslag categorie 1 (8-9 jaar)

 1. Sven Vrij, Franeker
 2. Koert Veltink, IJlst

Uitslag categorie 2 (10-11 jaar)

 1. Huub Adema, Sneek

Uitslag categorie 3 (12-15 jaar)

 1. Hugo Bakker, Bolsward
 2. Timo Vlagsma, Bolsward
 3. Abe Santema, Sneek
 4. Liam Kramer, Tjerkwerd
 5. Stian Koornstra, Harlingen
 6. Simon de Boer, IJsbrechtum
 7. Jeljer Visser, Boazum
 8. Björn Sietzema, Harlingen
 9. Jesna Swart, Harlingen
 10. Jesse Stuiver, Sneek

 

Meer nieuws