Nieuws

Algemeen

Wielerclinics voor vrouwen @WV Snits

In samenwerking met Jeffrey Peereboom en Richard Vallinga biedt WV Snits wielerclinics voor vrouwen aan, waarmee het wielrennen nog leuker, gemakkelijker, lichter, en als je wilt sneller, dynamischer en spannender wordt. Zie het als een aanvulling op hoe je nu reeds geniet van het wielrennen, die je inzet als het jou uitkomt.
De serie clinics is opgebouwd zoals hieronder beschreven. Er wordt vooral heel veel geoefend, terwijl je aanwijzingen krijgt. De trainingen duren ongeveer 2,5 uur per keer en vinden plaats op de wielerbaan rondom sportterrein Schuttersveld in Sneek, in een ochtend- (10.00 u) of middagsessie (13.30 u) op zondag 2, 9 en 16 september 2018.
Training 1: wieleroefeningen

  • Warming-up, hoe pak je dat aan?
  • Gebruik van het juiste verzet (de juiste versnelling), afhankelijk van de situatie
  • Sprinten
  • Bochtentechniek, op snelheid een bocht nemen zonder te remmen

Training 2: fietsen in een waaier en fietsonderhoud

  • Efficiënt rijden in een groep, het fietsen in een waaier. Zo wordt fietsen met een stevige tegenwind zelfs leuk!
  • Terug bij de wielerbaan: Hoe haal je een wiel uit het frame en verwissel je een binnenband? Welk structurele onderhoud doe je zelf en hoe?

Training 3: fietsafstelling en fietshouding

  • Je hebt een mooie fiets, maar waardoor krijg ik zo snel last van mijn rug of van mijn knieën? Op deze en andere vragen gaan we antwoorden zoeken. We doen een paar oefeningen en werken naar oplossingen toe.
  • Trainingsopbouw
  • Alle in de vorige wieleroefeningen opgedane ervaringen toepassen
  • Rijden tijdrit

Deelname aan de trainingen kost 50,00 euro per persoon voor de gehele serie. Hoewel er een opbouw in de trainingen zit en er meerdere malen wordt teruggeblikt, kun je ervoor kiezen aan één of twee trainingen deel te nemen in plaats van aan alle drie. Losse trainingen kosten 20,00 euro per keer. Betaling vindt contant plaats.
Wij kijken uit naar jullie deelname, opgave verloopt via de website van De Fietsersbond. Je hebt de mogelijkheid om je op 2, 9 en 16 september in te schrijven voor de ochtend- of middaggroep. ’s Ochtends starten we om 10.00 uur, ’s middags om 13.30 uur.
Samen trainen en wielrennen is gezelliger!

Meer nieuws