Nieuws

Algemeen

Sjoerd van Aalzum blijft peloton voor in Wielerronde van Bolsward

Sjoerd van Aalzum heeft afgelopen donderdagavond al weer zijn tweede WV Snits-zege van het seizoen behaald. Nadat hij een dikke week geleden de Willem Visser Memorial aan zijn erelijst mocht toevoegen, wist hij tijdens de Heamieldagen in Bolsward bij de Brandsma wielerronde met enkele seconden voorsprong als eerste over de finish te komen. De sprint om de tweede plaats werd gewonnen door Jack Kuper, gevolgd door Hylke Wijnsma.
Door Mark de Boer, WV Snits
 
Meteen vol aan de bak
De koers werd onmiddellijk na het startschot hard gemaakt en al gauw werd er een kopgroepje van drie man gevormd. Peter Bakker, Arjan Kramer en Jasper Witteveen wisten echter maar drie ronden uit de greep van het peloton te blijven. Hierna werden er nog wel wat vluchtpogingen ondernomen, echter zonder resultaat.
Wordt het een sprint of wint er een aanvaller?
Halverwege de koers reden thuisrijders Arjen Bos en Jelte Krijnsen weg. Deze twee mannen werkten goed samen en wisten binnen no-time twintig seconden bijeen te fietsen. Dit verschil werd wel weer kleiner, veertien seconden waren er nog over na 21 ronden. De eveneens uit Bolsward afkomstige Philip Sijbrandi deed nog een dappere poging om bij deze twee coureurs te komen, maar hij slaagde hier niet in. Met nog zo’n vier ronden te gaan was alles weer samen. Vlak hierna vertrok Sjoerd van Aalzum voor zijn ultieme poging en hij haalde het nipt, twee seconden na hem bereikte het peloton de finish. Jack Kuper en Hylke Wijnsma mochten met hem mee het bordes van het stadhuis van Bolsward op, om hier hun prijzen in ontvangst te nemen.
Uitslag

  1. Sjoerd van Aalzum, Scharnegoutum
  2. Jack Kuper, Dokkum
  3. Hylke Wijnsma, Leeuwarden
  4. Mark Gjaltema, Leeuwarden
  5. Cor Visser, Munein
  6. Arjan Kramer, Sneek
  7. Lambertus Koopmans, Bolsward
  8. Frank Wierstra, Burgum
  9. Sicco-Matthijs Heeringa, Leeuwarden
  10. Jasper Witteveen, Burgum

Kijk hier voor de volledige uitslag en hier voor foto’s.

Meer nieuws