Nieuws

Algemeen

Arjan Kramer wint Ronde van Workum, Pieter Dijkstra Open Fries Kampioen sportklasse

Afgelopen zaterdag werd na een onderbreking van een jaar weer de Ronde van Workum verreden. Dit was voor de sportklasse tevens het Open Fries Kampioenschap. Arjan Kramer wist de wedstrijd bij de amateurs te winnen en Pieter Dijkstra veroverde de titel van Open Fries Kampioen sportklasse.
Door Mark de Boer, WV Snits
Amateurs
De Ronde van Workum bij de amateurs was geen bijster spectaculaire koers. De eerste aanvalspoging kwam op naam van Janco Lukkes en Gert Mulderij, maar deze mannen kregen niet meer dan zes seconden voorsprong en werden ook al snel weer teruggepakt. Breekpunt in de wedstrijd was de splitsing van het peloton in twee groepen na vijf ronden.  Ongeveer twaalf mannen bleven over vooraan. Het verschil liep op naar twintig seconden en de achtervolgende groep wist dit verschil niet meer te overbruggen. Ondanks een poging van een groepje van vier (Arjen Bos, Gerben Gerbrandij, Dion Koot en Mulderij) en een late poging van diezelfde Mulderij bleef de voorste groep bij elkaar en zou ook hier een sprint tot de winnaar leiden. Arjan Kramer wist vlak voor Dion Koot en Bauke Hylkema zijn wiel als eerste over de lijn te duwen.
Uitslag

 1. Arjan Kramer, Sneek
 2. Dion Koot, Steggerda
 3. Bauke Hylkema, Bakhuizen
 4. Gert Mulderij, Elim
 5. Janco Lukkes, Sneek
 6. Sjoerd van Aalzum, Scharnegoutum
 7. Thomas Wobma, Bolsward
 8. Jildert Boersma, Scharnegoutum
 9. Arjen Bos, Bolsward
 10. Bauke Bouwstra, Workum

Sportklasse
Ook bij de sportklasse vielen er bij deze Ronde van Workum weinig hoogtepunten te noteren. De twee premiesprints moesten dan maar voor wat opwinding zorgen. Marco Ottens wist deze twee sprints te winnen. Aanvalspogingen van een tweetal groepjes (eerst, Eelco Kooistra, Jurjen Sweering en Guillaume Visser, gevolgd door Sjaak Eijgenhuijsen, Miente Steensma en Dirk-Jan Vellinga) wisten geen stand te houden. Na een dik uur koers ging een nog vrijwel compleet peloton sprinten om de zege. Pieter Dijkstra wist als eerste over de meet te komen, op de voet gevolgd door Eelco Kooistra en Nathan Lootsma. Dijkstra kreeg dankzij deze overwinning de felbegeerde Friese trui omgehangen.
Uitslag

 1. Pieter Dijkstra, Hallum
 2. Eelco Kooistra, Schraard
 3. Nathan Lootsma, Leeuwarden
 4. Frank van het Reve, Workum
 5. Miente Steensma, Drachten
 6. Anton Wiersma, Hallum
 7. Sjaak Eijgenhuijsen, Stiens
 8. Jelle Bokma, Workum
 9. Dennie van der Kooi, Franeker
 10. Sjon van Veen, Bakkeveen

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Meer nieuws