Nieuws

Algemeen

Jelte Krijnsen en Anton Wiersma winnaars Wielerronde van Harlingen

Jelte Krijnsen en Anton Wiersma hebben afgelopen vrijdagavond de Wielerronde van Harlingen gewonnen bij respectievelijk de amateurs en de sportklasse. Beiden deden dit door in de kopgroep van drie te zitten, die uiteindelijk tot aan de finish voorop bleef. Joakim Zuidema werd het kind van de rekening, hij was het enige lid van de kopgroep die de handen niet in de lucht mocht steken.
Door Mark de Boer, WV Snits
Ook dit jaar vond er tijdens de Visserijdagen Harlingen weer i.s.m. WCT Ouwe Seun een wielerronde plaats in het centrum van deze aan de Waddenzee gelegen stad. Eerst werden de amateurs weggeschoten door burgemeester Roel Sluiter, zo’n halve minuut later volgden de renners van de sportklasse. Vrijwel meteen na het vertrek probeerde Bauke Hylkema bij de amateurs weg te geraken, maar zijn poging hield slechts kort stand. Na zeven ronden gingen Sjaak Eijgenhuijsen en Kyrill Visser bij de Sportklasse ervandoor, maar ook zij wisten niet weg te geraken. De volgende moedige poging kwam op naam van Tsjomme Ozinga (amateurs). Hij fietste een maximale voorsprong van 16 seconden bijeen, alvorens hij in ronde 18 weer teruggepakt werd.
Ozinga’s vluchtpoging zorgde er wel voor dat een aantal amateurs, waaronder hijzelf, de oversteek naar het Sportklasse-peloton wisten te maken. Het tempo lag hoog, dit zorgde ervoor dat er relatief veel uitvallers te noteren vielen. In ronde 26 vond het key-moment in de koers plaats. Drie renners sprongen weg uit het peloton. De namen: Jelte Krijnsen (amateurs), Anton Wiersma (sportklasse) en Joakim Zuidema (amateurs). Deze drie heren werkten goed samen en wisten hun voorsprong naar twintig seconden uit te bouwen. Met nog vijf ronden te gaan voor de amateurs, kregen de nog overgebleven renners uit de sportklasse de bel voor de laatste ronde. De eerder genoemde kopgroep van drie bleef vooruit en zo won Anton Wiersma de Wielerronde van Harlingen in deze categorie. Plek 2 was voor Kyrill Visser en de derde plaats ging naar Dennie van der Kooi, die met 23-duizendsten van een seconde Eijgenhuijsen voorbleef. Terug naar de koers bij de amateurs, hier was Arjen Bos inmiddels uit het peloton weggeslopen voor zijn ultieme poging om nog bij de twee vooraan te komen. Dit lukte hem niet, waardoor voor hem een derde plaats restte. Op kop van de koers was het Krijnsen, die zijn vluchtmaatje Zuidema nipt voorbleef en hiermee de Wielerronde van Harlingen aan zijn erelijst kon toevoegen.
Top-5 Amateurs
1. Jelte Krijnsen, Bolsward
2. Joakim Zuidema, Dokkum
3. Arjen Bos, Bolsward
4. Rein Schiphof, Sint-Annaparochie
5. Martijn Ettema, Bolsward
Top-5 Sportklasse
1. Anton Wiersma, Hallum
2. Kyrill Visser, Groningen
3. Dennie van der Kooi, Franeker
4. Sjaak Eijgenhuijsen, Leeuwarden
5. Nathan Lootsma, Leeuwarden
Kijk hier voor de volledige uitslag.

Meer nieuws