Nieuws

Algemeen

Joakim Zuidema beste vluchter in Wielerronde van Hallum  

Na jaren van afwezigheid stond afgelopen vrijdagavond de Wielerronde van Hallum weer op het programma. Samen met de Bartlehiem Skeelertocht vormde de Wielerronde een prachtig tweedaags evenement in Hallum. Een kopgroep van negen man wist tot aan de finish voorop te blijven, waarna Joakim Zuidema de snelste bleek in de sprint.
 
Door Mark de Boer, WV Snits
 
Adriaan Botma en Cor Visser kleuren eerste koersuur
Er stonden zo’n vijftig man aan het vertrek op deze vrijdagavond en een drietal van hen probeerde al in de eerste ronden weg te geraken. Adriaan Botma, Cor Visser en Nick Zuidema vormden even een ontsnapping, maar werden na zeven ronden weer teruggepakt. Echter gingen Botma en Visser niet bij de pakken neerzitten en na een ronde of twaalf was dit duo alweer gevlogen. Ze pakten maximaal vijftien seconden en hielden het tot ronde 21 vol om vooruit te blijven. Botma stelde door deze vlucht wel de leidersprijs veilig en Visser wist een premiesprint te winnen.
 
Een aantal demarrages leidt tot een definitieve kopgroep
Nadat Botma en Visser weer ingerekend waren, probeerde Guillaume Visser uit het peloton weg te springen. Hij bleef twee ronden vooruit, maar wist wel even mooi de tweede premiesprint te winnen. Nadat Guillaume Visser weer terug in het peloton was, trok Hylke Wijnsma ten aanval. Het peloton werd uit elkaar getrokken in de achtervolging op hem, met als gevolg dat even later negen man op en over Wijnsma gingen. Wijnsma kon zijn wagonnetje niet aanhaken, waarna deze negen renners al snel een grote marge opbouwden. Binnen vijf ronden had de kopgroep al dertig seconden voorsprong op het peloton. De volgende namen zaten in deze kopgroep: Botma, Daniel Elzinga, Bauke Hylkema, Tsjomme Ozinga, Philip Sijbrandi, Guillaume Visser, Aldert van der Veen, Joakim Zuidema en Nick Zuidema. Het verschil tussen koplopers en peloton liep op richting de minuut en toen werd wel duidelijk dat de negen vooraan om de overwinning mochten gaan strijden. Verschillende renners uit de kopgroep probeerden nog weg te komen, maar uiteindelijk liep het uit op een sprint. Joakim Zuidema won deze voor Van der Veen en Nick Zuidema. De pelotonsprint werd gewonnen door Bas Rijs.
 
Top-10

  1. Joakim Zuidema, Dokkum
  2. Aldert van der Veen, Wijnjewoude
  3. Nick Zuidema, Delfzijl
  4. Adriaan Botma, Driezum
  5. Bauke Hylkema, Bakhuizen
  6. Guillaume Visser, Heerenveen
  7. Philip Sijbrandi, Bolsward
  8. Daniel Elzinga, Opende
  9. Tsjomme Ozinga, Heerenveen
  10. Bas Rijs, Alkmaar

Kijk hier voor de volledige uitslag en hier voor foto’s. Meer foto’s vind je op molenwiek.net.

Meer nieuws