Nieuws

Algemeen

Joakim Zuidema pakt de bloemen in de Wielerronde van Wolvega

Na een week eerder in Hallum ook al op het hoogste schavotje te hebben gestaan, wist Joakim Zuidema zondagmiddag in Wolvega wederom te winnen. Hij deed dit wel op een wat andere manier, medevluchters Arjen Bos en Bas Bosma vielen namelijk met nog zo’n honderd meter te gaan. Barry Porsius en Bauke Hylkema eindigden op de dichtste ereplaatsen.
Door Mark de Boer, WV Snits
Lange tijd gesloten koers
Voorafgaande aan de koers vond er ook een Dikke Banden Race plaats. Dit is een wedstrijd voor kinderen t/m 11 jaar die op hun gewone fiets zo snel mogelijk over de meet moesten zien te komen. Luuk Dedden uit Wolvega won deze wedstrijd. Om 15.00 uur gaf langebaanschaatster Anice Das het startschot voor de amateurs en sportklasse die in één wedstrijd reden. De koers bleef lang gesloten. Pas in ronde 19 zag het publiek een eerste serieuze aanval. Deze werd ondernomen door Bauke Hylkema. Hij werd na twee ronden weer ingerekend, waarna Bas Bosma, Gerrit Duinen, Cor Visser en Joakim Zuidema uit het peloton vertrokken. Zij kregen echter niet de vrijgeleide van het peloton, waardoor de maximale voorsprong slechts twaalf seconden bedroeg.
Premiesprint leidt tot kopgroep
Nadat de eerdergenoemde vier mannen weer ingerekend waren ontstond er na de tweede premiesprint, gewonnen door Jurry van der Woude, een nieuwe kopgroep van vier man. Bosma en Zuidema zaten er wederom bij, deze keer vergezeld door Arjen Bos en Van der Woude. Barry Porsius wist na een paar ronden eveneens de aansluiting te vinden. Het tempo lag in deze kopgroep erg hoog, dermate hoog dat Porsius en Van der Woude moesten lossen in de finale. Inmiddels deden Hylkema en Tsjomme Ozinga een ultieme poging om nog bij de renners aan kop te geraken, maar dit bleek tevergeefs. De overgebleven drie coureurs aan kop van de wedstrijd zouden gaan sprinten om de overwinning. Het liep echter anders, op een goede honderd meter voor de streep kwamen Bos en Bosma ten val, waarna de enigszins verbouwereerde Zuidema solo over de finish kwam. De uit de kopgroep geloste Porsius en Hylkema mochten met hem mee het podium op.
Top-10
1. Joakim Zuidema, Dokkum
2. Barry Porsius, Lelystad
3. Bauke Hylkema, Bakhuizen
4. Jurry van der Woude, Heerenveen
5. Gerrie van Lingen, Twijzelerheide
6. Cor Visser, Munein
7. Dion Koot, Steggerda
8. Ruben Marinus, Zwagerbosch
9. Anton Wiersma, Hallum
10. Gerrit Duinen, Wezep
Kijk hier voor de volledige uitslag.

Meer nieuws