Nieuws

Algemeen

Verf van der Feer Bokaal 2018

Afgelopen week vonden alweer de laatste WV Snits-wedstrijden van het jaar plaats. Op maandag-, dinsdag- en woensdagavond werd er op de wielerbaan op het Schuttersveld in diverse categorieën gestreden om de winst in de Verf van der Feer Bokaal. De namen van de winnaars luiden als volgt: Arjen Hoekstra, Sierd Steigenga, Huub Adema, Twan Vlagsma en Timo Vlagsma.
Door Mark de Boer, WV Snits
Maandag (Sportklasse)
De week werd geopend met de wedstrijd voor de Sportklasse. In de eerste ronden vielen er al diverse vluchtpogingen te noteren, maar de eerste serieuze poging kwam op naam van Guillaume Visser en Sandor Walinga. Zij pakten een zevental seconden, maar werden ongeveer halverwege koers weer teruggepakt. Dit was het sein voor Marco Ottens om het eens te proberen. Hij pakte eveneens een kleine tien seconden voorsprong en werd ook weer teruggehaald door het peloton. Hierna was het de beurt aan Waling Smedinga en wederom Visser om nog eens een poging te ondernemen. Nadat zij na een stuk of vijf ronden voorop wisten te blijven, werden ook zij weer in de kraag gevat door het peloton. Hierop vertrok weer een groepje, wat bleek voorop te blijven tot aan de finish. Arjen Hoekstra, Ype Velda en Visser werkten goed samen en kregen het voor elkaar om niet meer door het peloton teruggepakt te worden. In de sprint wist Hoekstra, Visser te verslaan. Op een paar seconden volgde Velda. Jan Terpstra won de sprint van het peloton.
Top-5

 1. Arjen Hoekstra, Oosthem
 2. Guillaume Visser, Heerenveen
 3. Ype Velda, Joure
 4. Jan Terpstra, Sneek
 5. Marco Ottens, Easterein

Kijk hier voor de volledige uitslag.
Dinsdag (Amateurs)
Op de dinsdag was het vervolgens de beurt aan een elftal amateurs. In deze categorie werd de koers al in de openingsronden voor een groot deel beslist. Martijn Ettema, Sierd Steigenga en Hylke Wijnsma sprongen weg en reden rap ver bij het peloton weg. Adriaan Botma zag het gevaar van deze groep in en maakte de oversteek. In het peloton was de samenwerking ver te zoeken, waardoor wel duidelijk werd dat de vier voorop zouden gaan strijden om de overwinning. Steigenga bleek over de beste eindsprint te beschikken. Wijnsma en Ettema mochten met hem mee het podium op.
Top-5

 1. Sierd Steigenga, Bolsward
 2. Hylke Wijnsma, Leeuwarden
 3. Martijn Ettema, Bolsward
 4. Adriaan Botma, Driezum
 5. Gerrie van Lingen, Twijzerlerheide

Kijk hier voor de volledige uitslag.
Woensdag (Jeugd)
De week werd afgesloten met een drietal jeugdwedstrijdjes. Er werd begonnen met de categorie 8/9 jaar. Huub Adema wist hier de sprint van zijn enige concurrent, Maud Koopmans, te winnen. Vervolgens mochten de 11- 12-, en 13-jarigen hun rondjes rijden. Twan Vlagsma kwam solo aan, gevolgd door Liam Kramer en Jesse Cnossen. Het slotstuk van de avond werd gevormd door de categorie 14-16 jaar. Timo Vlagsma was in deze categorie oppermachtig, hij werd op geruime afstand gevolgd door Jens van der Meulen en Björn Sietzema.
Uitslag 8-9 jaar

 1. Huub Adema
 2. Maud Koopmans

Uitslag 11-13 jaar

 1. Twan Vlagsma
 2. Liam Kramer
 3. Jesse Cnossen
 4. Sam Stuurman

Uitslag 14-16 jaar

 1. Timo Vlagsma
 2. Jens van der Meulen
 3. Björn Sietzema
 4. Simon de Boer
 5. Stian Koornstra
 6. Tom Griffioen
 7. Abe SantemaMeer nieuws