Nieuws

Algemeen

Wieger van der Wier wint winderige eerste rit Voorjaarscompetitie 2019

Wieger van der Wier heeft afgelopen zaterdag de overwinning gepakt in de eerste rit van de WV Snits / LWV De Friesche Leeuw Voorjaarscompetitie 2019. Hij versloeg in een sprint-à-trois vluchtcompagnons Aron de Jong en Adriaan Botma. De voor het Italiaanse BePink rijdende Nicole Steigenga was de beste bij de dames/nieuwelingen.
Zoals gezegd waaide er een harde wind op het Schuttersveld, vooral het stuk bij de finish werd door de renners als pittig ervaren. De weersomstandigheden weerhielden een drietal renners er niet van om al vroeg uit het peloton weg te rijden. Deze kopgroep bestond niet uit de minste namen, namelijk Adriaan Botma, Aron de Jong en Wieger van der Wier. Deze mannen werkten goed samen en zetten het peloton op een ronde achterstand. Mathijs Steenhuis en Harry Sweering waagden nog wel een dappere poging om bij deze groep te komen, maar tevergeefs. Ondertussen wist Nicole Steigenga zich staande te houden in het peloton en zo de dagzege te pakken bij de dames/nieuwelingen. Van de drie koplopers bleek Van der Wier de beste sprintbenen te hebben, met voor hem de dagoverwinning als gevolg.
Dit was de eerste rit van de Voorjaarscompetitie 2019, er worden nog zeven ritten verreden op zaterdagen in de maanden februari en maart. Dit gebeurt nog drie maal op het Schuttersveld in Sneek (23 februari en 9 en 16 maart) en vier maal op het Kalverdijkje te Leeuwarden (16 februari en 2, 23 en 30 maart), telkens om 13.00 uur.
Ten slotte nog even een mededeling: bij wedstrijden van WV Snits kan ter plaatse enkel nog worden betaald door te pinnen of door contactloos te betalen, dus niet meer met contant geld.
Top-5 Heren
1. Wieger van der Wier, Marum
2. Aron de Jong, Leeuwarden
3. Adriaan Botma, Driezum
4. Harry Sweering, Sneek
5. Mathijs Steenhuis, Sneek
Top-5 Dames/Nieuwelingen
1. Nicole Steigenga, Exmorra
2. Danique Braam, Veenwouden
3. Manon de Boer, Leeuwarden
4. Anouska Koster, De Westereen
5. Hedwig de Jong, Leeuwarden

Meer nieuws