Nieuws

Algemeen

Zonnige derde rit Voorjaarscompetitie prooi voor Gerrie van Lingen

Afgelopen zaterdag stond alweer de derde rit van de WV Snits/LWV de Friesche Leeuw Voorjaarscompetitie 2019 op het programma. Nadat de eerste twee ritten waren gewonnen door Wieger van der Wier en Jan Bos, was het dit keer Gerrie van Lingen die de handen in de lucht mocht steken.
De prachtige weersomstandigheden (zon, weinig wind) hadden zo hun invloed op het aantal deelnemers dat de weg naar het Schuttersveld wist te vinden, maar liefst 76 renners stonden er deze middag aan de start! Ook was er flink wat publiek op de wedstrijd afgekomen. Dit publiek kreeg in tegenstelling tot twee weken geleden, toen er bij de opening van de Voorjaarscompetitie door waaiers vele verschillende groepjes gevormd werden, niet heel veel spektakel te zien. Al vroeg in de wedstrijd vormde zich er een redelijk omvangrijke kopgroep, maar deze groep hield niet lang stand vooraan. Toen de koers net over de helft was, probeerde een volgende groep uit de greep van het peloton te blijven. Deze vier man, waaronder Martijn Ettema en Chris Pieter Veenstra, hielden het wat langer vol, maar werden op enkele ronden van de finish weer ingerekend. Ondertussen was de categorie Dames/Nieuwelingen al gefinisht, hier bleek Timo Spijkstra over de beste sprintersbenen te beschikken. Weer terug naar de Heren, Tsjomme Ozinga achtte op een handvol ronden van de finish zijn moment daar en sprong weg uit het peloton. Even leek hij het weleens te kunnen gaan halen, maar toen de bel voor de laatste ronde klonk was ook hij weer ingerekend. In de uiteindelijke eindsprint stond er geen maat op Gerrie van Lingen, hij bleef cracks als Sierd Steigenga en Dennis Steverink voor.
Top-5 Heren:

  1. Gerrie van Lingen, Twijzelerheide
  2. Sierd Steigenga, Exmorra
  3. Dennis Steverink, Assen
  4. Aldert van der Veen, Wijnjewoude
  5. Mathijs Steenhuis, Sneek

Top-5 Dames/Nieuwelingen:

  1. Timo Spijkstra, Leeuwarden
  2. Hedwig de Jong, Feanwâlden
  3. Leonie Dijkstra, Leeuwarden
  4. Liam Postma, Leeuwarden
  5. Freya Reitsma, Leeuwarden

Kijk hier voor het volledige tussenklassement.

Meer nieuws