Nieuws

Algemeen

Guillaume Visser zegeviert in vijfde rit Voorjaarscompetitie

Afgelopen zaterdagmiddag werd alweer de vijfde rit van de Voorjaarscompetitie 2019 verreden. Het werd een hattrick voor het Cycling Team Fryslân, want nadat Gerrie van Lingen de afgelopen twee ritten had gewonnen, mocht ditmaal Guillaume Visser de handen in de lucht steken.
De weergoden waren de coureurs deze middag niet bijzonder gunstig gezind, net als vier weken geleden stond er een pittige wind en onderweg begon het ook nog eens te hozen/hagelen. Dit zorgde ervoor dat minder dan de helft van de vijfenvijftig gestarte renners de finish wist te bereiken. Al vrij snel na het startschot kozen drie renners voor het offensief, te weten Sierd Steigenga, Guillaume Visser en Andries Weening. Zij wisten een tijdje voorop te blijven, totdat ze werden ingerekend door een groepje achtervolgers. Deze nieuwe kopgroep zou uiteindelijk voor de dagzege gaan koersen. Nadat Germ van der Burg en Steigenga uit koers waren gestapt, zaten er in de kopgroep van zeven nog maar twee niet CT-Fryslân renners, te weten Aron de Jong en Frank Wierstra. Zij konden niet voorkomen dat Guillaume Visser wist te ontsnappen en zelfs het flink uitgedunde peloton wist te dubbelen. Visser zou uiteindelijk ook de dagzege gaan pakken met zo’n vijftig seconden voorsprong op de achtervolgers, waar Sipke Zijlstra en De Jong naar de plaatsen twee en drie sprintten. Ten slotte een eervolle vermelding voor Leonie Dijkstra, zij was de enige bij de Dames/Nieuwelingen die de wedstrijd uit wist te rijden.
Top 10 Heren:

 1. Guillaume Visser, Heerenveen
 2. Sipke Zijlstra, Burgum
 3. Aron de Jong, Leeuwarden
 4. Adriaan Botma, Driezum
 5. Frank Wierstra, Burgum
 6. Eit Visser, De Wilp
 7. Andries Weening, Kootstertille
 8. Hendrik Groothof, Leeuwarden
 9. Laurens Taekema, Sneek
 10. Philip Sijbrandi, Bolsward

Dames/Nieuwelingen:

 1. Leonie Dijkstra, Leeuwarden

Kijk hier voor het volledige tussenklassement.

Meer nieuws