Nieuws

Algemeen

Adriaan Botma soleert naar de winst in zesde rit Voorjaarscompetitie

Afgelopen zaterdag vond alweer de zesde rit van de Voorjaarscompetitie plaats. Adriaan Botma wist solo als eerste te finishen, doordat medevluchters Guillaume Visser en Sipke Zijlstra door pech uit de kopgroep wegvielen. Tjipke Bosma en Hendrik Groothof sprintten naar de plaatsen twee en drie.
Ook op deze zaterdagmiddag hield het qua weersomstandigheden niet bepaald over, door de constante regen en windkracht 5/6 wisten slechts achttien renners de weg naar het Schuttersveld te vinden. Al in de eerste paar ronden kozen drie renners voor de aanval, te weten Adriaan Botma, Guillaume Visser en Sipke Zijlstra. De vogels waren gevlogen, deze renners zouden om de dagzege gaan strijden. Ware het niet dat door pech van Visser en Zijlstra, Botma alleen overbleef op kop van de wedstrijd. Dit belette hem echter niet om onbedreigd de dagoverwinning te grijpen met twee ronden voorsprong op het eerste groepje achtervolgers bestaande uit Tjipke Bosma (tweede), Hendrik Groothof (derde) en Philip Sijbrandi. Bij de Dames/Nieuwelingen greep Leonie Dijkstra voor de tweede opeenvolgende maal de zege, zij wist haar enige concurrent Timo Spijkstra te verslaan.
Top 10 Heren:

 1. Adriaan Botma, Driezum
 2. Tjipke Bosma, Kollumerzwaag
 3. Hendrik Groothof, Leeuwarden
 4. Philip Sijbrandi, Bolsward
 5. Jack Kuper, Dokkum
 6. Martin Swart, Franeker
 7. Robert Kruijf, Leeuwarden
 8. Marten Andringa, Leeuwarden
 9. Hans Meijer, Leeuwarden
 10. Bouke Tjeerdsma, Leeuwarden

Dames/Nieuwelingen:

 1. Leonie Dijkstra, Leeuwarden
 2. Timo Spijkstra, Leeuwarden

Kijk hier voor het volledige tussenklassement.

Meer nieuws