Nieuws

Algemeen

Guillaume Visser en Paul Bijlsma winnaars ‘waaierkoers’ Omloop van Folsgare

Belofte (en WV Snits-lid) Guillaume Visser en junior Paul Bijlsma hebben afgelopen vrijdag de Omloop van Folsgare (ook wel de Omloop het Gewone Volk genoemd) bij respectievelijk de Elite/Amateurs en de Sportklasse op hun naam weten te schrijven. Waar Visser de beste was van een kopgroepje van vier man, wist Bijlsma de sprint van het uitgedunde peloton te winnen.
De renners hadden wederom over het weer niet de klagen en zo stonden er ondanks het drukke koersweekend (Kleine Hein, Ronde van Ureterp) toch nog negentig man aan het vertrek. Bij de Elite/Amateurs hadden na twee ronden negen man zich van de rest afgescheiden, deze groep werd voornamelijk gevormd door renners van het Cyclingteam Fryslân en Cyclingteam Brandsma. Deze kopgroep zou uiteindelijk alle twaalf de premies opstrijken. Door de toch nog wel redelijk harde wind wapperden er op het stuk tussen de autocross-baan en de bocht naar Folsgare de nodige renners achter aan het peloton af.
Ook bij de Sportklasse waren er waaiers en hier was er vanaf ronde 3 een eenzame koploper in de persoon van Lars Stienstra. Hij reed enkele ronden voorop met een maximale voorsprong van ongeveer twintig seconden, maar werd uiteindelijk weer teruggepakt. Alles kwam weer samen bij de Sportklasse, met als gevolg een sprint van het uitgedunde peloton om de zege. Het was Paul Bijlsma die zijn wiel als eerste over de meet duwde, gevolgd door Dennie van der Kooi en Mingko Sun.
Ondertussen verbrokkelde de kopgroep bij de Elite/Amateurs en waren het de Elite-renners die zich lieten gelden. Er reden vier renners weg met IJsselstreek-renner Gerben Oldenkamp als eenling tussen de coureurs van CT-Fryslân, te weten Guillaume Visser, Andries Weening en Sipke Zijlstra. Dit groepje zou na acht ronden uit gaan maken wie de bloemen mee naar huis mocht nemen en het was Visser die het snelste bleek, Zijlstra en Oldenkamp mochten met hem mee naar het podium
De prijsuitreiking vond na afloop plaats in dorpshuis Yn’e Lijte, de commissie had zoals gebruikelijk een uitgebreid prijzenpakket bestaande uit geldprijzen, bekers, fietspompen en speelgoedtractors samengesteld. Een mooie afsluiting van deze wielerdag!
Foto’s van deze koers, gemaakt door Jan Roelof Middendorp, vind je op de fotopagina op onze website en in dit album.
Top-10 Amateurs

 1. Guillaume Visser, Heerenveen
 2. Sipke Zijlstra, Burgum
 3. Gerben Oldenkamp, Zandhuizen
 4. Andries Weening, Kootstertille
 5. Arjen Bos, Bolsward
 6. Germ van der Burg, Nijland
 7. Laurens Taekema, Sneek
 8. Sjoerd van Aalzum, Scharnegoutum
 9. Taeke Oppewal, Sneek
 10. Hero Goldhoorn, Groningen

Top-10 Sportklasse

 1. Paul Bijlsma, Franeker
 2. Dennie van der Kooi, Franeker
 3. Mingko Sun, Den Helder
 4. Arjen Hoekstra, Oosthem
 5. Gert de Veen, Zuidbroek
 6. Lars Stienstra, IJsbrechtum
 7. Sven Heslinga, Hijum
 8. Rolf Kok, Rouveen
 9. Melle Poelsma, Sneek
 10. Nathan Lootsma, Leeuwarden

Voor de volledige uitslag kun je terecht op onze pagina bij MYLAPS.

Meer nieuws