Nieuws

Algemeen

Willem Visser Memorial 2019

Afgelopen week werden weer de jaarlijkse wedstrijden van de Willem Visser Memorial verreden. Bij de Sportklasse, Amateurs en jeugd streden in totaal zo’n tachtig renners om de zege. Uiteindelijk mochten Nathan Lootsma, Tjerk de Boer, Ben Dekker, Koert Velting en Eelke Westra op het hoogte schavotje van het podium plaatsnemen.
Sportklasse
De veertig coureurs bij de Sportklasse waren op deze maandagavond niet bijzonder aanvalslustig. Er werden slechts enkele vluchtpogingen ondernomen. Zo was het Chris Pieter Veenstra die even voor halfweg koers enkele seconden voorsprong pakte, even later gevolgd door Miente Steensma en het duo Elmer Bijma en Waling Smedinga. Alle vluchtpogingen waren slechts van korte duur, al was het Veenstra die met drie ronden te gaan korte tijd voorop reed. Toen ook hij weer was teruggepakt, stond niets een massasprint meer in de weg. Het was Nathan Lootsma die als eerste de meet bereikte, op een banddikte gevolgd door Dennie van der Kooi en Erwin Beckers.

Top-10

 1. Nathan Lootsma, Leeuwarden
 2. Dennie van der Kooi, Franeker
 3. Erwin Beckers, Julianadorp
 4. Miente Steensma, Drachten
 5. Jasper Witteveen, Groningen
 6. Marco Ottens, Easterein
 7. Elmer Bijma, Arum
 8. Siemen Zeldenrust, Heerenveen
 9. Jens Nieuwenburg, Harlingen
 10. Richard van der Molen, Burgum

De volledige uitslag staat op onze MYLAPS-pagina. Foto’s zijn te vinden in het fotoalbum op deze website en op onze Google Photo’s-pagina.
Amateurs
Bij de Amateurs werd de koers van start af aan hard gemaakt en dit zorgde ervoor dat er na ongeveer vijf ronden al een kopgroep van negen man ontstond. Enkele ronden later waren er van deze negen nog maar vijf over: Martin Bruining, Gerben Gerbrandij, Philip Kootstra, Taeke Oppewal en Frank Wierstra. Naarmate de koers vorderde, viel Gerbrandij uit de kopgroep weg en maakten Tjerk de Boer, Martijn Ettema en Sierd Steigenga de oversteek. In deze samenstelling liep de voorsprong van de kopgroep in de rap tempo op, de marge was op een gegeven moment bijna een minuut. Toen de finish echter dichterbij kwam, begon het verschil toch weer af te nemen naar een halve minuut. De koplopers wisten uiteindelijk wel met een marge van een kleine tien seconden uit de greep van het peloton te blijven. Het was Tjerk de Boer die over de rapste sprintersbenen bleek te beschikken, Sierd Steigenga en Taeke Oppewal mochten met hem mee naar het podium.

Top-10

 1. Tjerk de Boer, Weidum
 2. Sierd Steigenga, Exmorra
 3. Taeke Oppewal, Sneek
 4. Philip Kootstra, Groningen
 5. Frank Wierstra, Burgum
 6. Martijn Ettema, Bolsward
 7. Martin Bruining, Sneek
 8. Arjan Douma, Groningen
 9. Henk Kooij, Joure
 10. Wessel Horlings, Heeg

De volledige uitslag staat op onze MYLAPS-pagina. Foto’s zijn te vinden in het fotoalbum op deze website en op onze Google Photo’s-pagina.
Jeugd
Tot slot was het op woensdag de beurt aan de jeugd. Er werd begonnen met de categorie 8-9 jaar. Na een geneutraliseerd rondje onder begeleiding van jeugdtrainer Harm Kamstra, gingen de drie renners gegroepeerd naar het laatste rechte stuk. Hier sprintte Ben Dekker concurrenten Levi Koopmans en Sem Adema met een machtige sprint uit het wiel en wist hij als eerste over de meet te bollen. Vervolgens de 10- en 11- en 12-jarigen, Koert Velting was in deze categorie de beste. Janaika Poot, Sven Vrij en Maud Koopmans konden hem niet van de overwinning afhouden. Aansluitend mochten de renners van 13 tot en met 16 jaar hun rondjes rijden. Lange tijd reed Jurgen Zomermaand vooruit, zijn maximale voorsprong was 25 seconden. In de laatste paar rondjes capituleerde hij alsnog en ging er een kopgroep van drie man vandoor. Deze koplopers wisten voorop te blijven en zo kon Eelke Westra de winst pakken. Hij bleef medevluchters Timo Vlagsma en Jacob Gerbrandij voor.
 

Uitslag 8/9 jaar

 1. Ben Dekker
 2. Levi Koopmans
 3. Sem Adema


Uitslag 10-12 jaar

 1. Koert Velting
 2. Janaika Poot
 3. Sven Vrij
 4. Maud Koopmans


Uitslag 13-16 jaar

 1. Eelke Westra
 2. Timo Vlagsma
 3. Jacob Gerbrandij
 4. Twan Vlagsma
 5. Jort Dijkstra
 6. Abe Santema
 7. Redmar Visser
 8. Björn Sietzema
 9. Wietske de Jager
 10. Jens van der Meulen
 11. Hugo Bakker
 12. Liam Kramer
 13. Jurgen Zomermaand
 14. Melissa de Haan
 15. Emma Veuger
 16. Sybrich Westra

Foto’s zijn te vinden in het fotoalbum op deze website en op onze Google Photo’s-pagina.

Meer nieuws