Nieuws

Algemeen

Succes voor WV Snits in de Ronde van Gorredijk

Een kleine week voor de Brandsma Koffie Wielerronde in Bolsward werd afgelopen zondag een ander Fries wielercriterium verreden, namelijk de Ronde van Gorredijk. De wielerdag werd geopend met een koers voor de Junioren, in deze categorie geen ereplaatsen voor WV Snits-leden. Een uur voor de start van de Elite/Amateurs was het de beurt aan de renners van de Funklasse. Hier was het Drachtster en tevens WV Snits-lid Miente Steensma die als eerste over de meet kwam en vervolgens op het podium de kussen kreeg van rondemiss Antoinette de Jong, langebaanschaatster bij Jumbo-Visma. Rond de klok van half vijf vertrokken de Elite/Belofte-renners en de Amateurs voor hun wedstrijd. In het snikhete veendorp splitste zich na een tijdje een kopgroep van elf zich van het peloton af. In de finale sprongen er vervolgens weer drie man weg uit deze kopgroep: Björn Bakker, Kars Jansman en WV Snits-lid Rutger van der Meer van het Cyclingteam  Fryslân. Ondanks kramp eindigde Van der Meer op een keurige derde plaats, Bakker was ongenaakbaar in de sprint. Namens WV Snits reed ook Henk Bos naar een top-10 notering, hij eindigde op plaats vijf.
Meer info en foto’s zijn te vinden op de Facebook-pagina van de Ronde van Gorredijk.

Meer nieuws