Nieuws

Algemeen

WV Snits’ers behalen podiumplaatsen bij DK Noord op de VAM-berg, gouden plakken voor Philip Sijbrandi en Rein Schiphof

Maar liefst een kleine veertig WV Snits-leden kleurden op pinkstermaandag de deelnemersvelden bij het Districtskampioenschap Noord op de VAM-berg bij Wijster. Er werden een aantal mooie ereplaatsen behaald en Philip Sijbrandi en Rein Schiphof wisten in hun categorie zelfs de eerste plaats te bemachtigen!
Pinkstermaandag mag met recht een echte wielerdag genoemd worden. Naast de welbekende Fietselfstedentocht stond op deze dag namelijk ook het DK Noord van de KNWU op het programma. In iedere categorie moesten de renners meerdere malen een omloop van 5,5 km overbruggen, met daarin een beklimming van de VAM-berg. Al vroeg op de dag was het de beurt aan de Nieuwelingen. In deze categorie was het Weidumer Hylke de Boer die met een derde plaats voor het eerste WV Snits-succes van de dag zorgde. Hierna stonden de Junioren aan de start, op twee minuten afstand gevolgd door de Vrouwen (Elite/Belofte/Amateur). Junior Philip Sijbrandi uit Bolsward kon na de halve wedstrijd solo voorop te hebben gereden na dik anderhalf uur de handen in de lucht steken, hij had twaalf seconden voorsprong op een achtervolgend groepje met onder anderen Jelte Krijnsen (4e) en Xander van Straten (6e). Werner van der Meer en Jelle Bokma reden naar de 20e en 21e positie. Tegelijkertijd reden dus ook de Vrouwen hun koers, Manon de Boer kwam hier als vijfde over de meet.
Het middagprogramma werd geopend met de Elite-Mannen en de Beloften. Bij de Elite-Mannen eindigden diverse WV Snits’ers in de top-10. Sneker Harry Sweering eindigde in een soort niemandsland als derde, ook Rutger van der Meer (7e) en Maurits Buist (9e) reden naar een top-10 notering. Mark Prinsen toonde zich de gehele koers zeer bedrijvig, maar op het einde waren de krachten op waardoor hij als elfde eindigde. Daarnaast was er een negentiende plaats voor Daniël Elzinga. In de Beloftencategorie reden Guillaume Visser en Aron de Jong naar een mooie vierde en zesde plaats.
De dag werd afgesloten met de Amateurs, Sportklasse en de diverse Masterscategorieën. Bij de Masters 30+ reed Groninger Mats Mellema naar een prima derde plek en werd Martin de Vries vierde. Vervolgens weer een grote triomf voor de WV Snits bij de Masters 40+, waar Rein Schiphof uit Sint-Annaparochie de beste bleek van een kopgroep van drie. Groninger Amateur Nick Zuidema wist in zijn categorie net niet de winst te grijpen, desalniettemin eindigde hij op een fraaie tweede stek. Joakim Zuidema (6e) en Cor Visser (8e) zetten eveneens een top-10 notering neer. Andere WV Snits-renners bij de Amateurs waren Mark Gjaltema (14e), Martin Bruining (27e), Hylke Wijnsma (28e), Dennis Haanstra (29e) en Jelte de Vries (36e). Aangezien WV Snits niet vertegenwoordigd was bij de Sportklasse, was de wedstrijd bij de Masters 50+ de laatste kans op een ereplaats. Deze werd ten volste gegrepen door Martin Swart die in de sprint om plek twee één renner voor moest laten gaan en derhalve als derde eindigde. Miente Steensma werd hier achtste.

Meer nieuws