Nieuws

Algemeen

Zeer succesvolle Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier voor WV Snits

Diverse WV Snits-leden hebben vorige week in de Wielermeerdaagse Noordenveld-Westenkwartier mooie zeges en ereplaatsen behaald. Over de hele meerdaagse gezien, deden er zo’n dertig WV Snits’ers mee. Zo stonden Cycling Team Fryslân en Team Mutasport dagelijks aan de start.

De meerdaagse werd op maandag geopend in Nieuw-Roden. Vier man wisten uit de greep van het peloton te blijven met hierbij Ruben Hoekstra. Hij legde het in de eindsprint af tegen Ronald Kruijer, maar mocht door onderweg behaalde punten wel de leiderstrui aantrekken. Gerrie van Lingen eindigde als achtervolger op plaats vijf, vlak voor Mark Prinsen die zesde werd.

Na een rustdag stond op woensdag de Ronde van Zevenhuizen op het programma. Er ontstonden al snel drie groepen, waarvan de derde groep nooit meer terug zou keren aan de kop van de koers. Ook viel er een lekke band voor leider Ruben Hoekstra te noteren, maar hij wist de aansluiting met het peloton tijdig weer te maken. Met nog twee ronden op het rondebord sprongen er vier renners, waaronder Prinsen, weg uit het peloton. Zij wisten het peloton voor te blijven en Prinsen sprintte in de laatste honderd meter zijn medevluchters uit het wiel om vervolgens als eerste over de meet te komen. Cor Visser en Van Lingen reden naar een plek in de top-15. Bij de prijsuitreiking kregen liefst drie WV Snits’ers een trui omgehangen: Prinsen de gele leiderstrui, Hoekstra de rode trui van het sprintklassement en Van Lingen de witte trui voor de beste jongere.

Vervolgens streek op de donderdag het peloton neer in Noordhorn. Het spel was na driekwartier koers op de wagen toen een sterke kopgroep van drie man met enkel continentale renners een flinke voorsprong bijeen reed en al snel diverse renners wist te lappen. Henk Bos ging samen met de sterke Rick Ottema van Metec-TKH in de achtervolging. Nadat de drie voorop en de twee achtervolgers het peloton gelapt hadden, waardoor het peloton af mocht gaan sprinten, was er in de één na laatste ronde een samensmelting van de twee groepjes. De vijf gingen sprinten om de zege en het was Bos die achter Ottema de tweede plaats behaalde. In de sprint van het dus al eerder uit koers gehaalde peloton reden Van Lingen, Prinsen en Hoekstra naar de achtste, twaalfde en vijftiende plaats.

Dag vier was de dag van de Ronde van Leek. Vijf renners wisten te ontsnappen met hierbij twee man van het Cycling Team Fryslân, te weten Bos en Henk Jaap Moorlag. Het peloton zou de vluchters pas na de finish weer terugzien. Het CT Fryslân-duo moest het in de sprint afleggen tegen Johan Knol, maar Bos en Moorlag reden wel naar een mooie tweede en vierde plaats. Daarnaast waren de zevende en achtste stek voor Van Lingen en Prinsen en reed Hoekstra naar de vijftiende plek.

Op de finaledag in de Wilp was er ook een koers voor de Sportklasse voorzien. De vereniging werd hier vertegenwoordigd door Dennie van der Kooi en Miente Steensma. Zij werden de nummers één en twee van de sprint van het sterk uitgedunde peloton, wat hen uiteindelijk een vijfde en zesde plaats in de einduitslag opleverde. Om 19.45 uur klonk het startschot bij de Elite/Amateurs. In de openingsfase ging Hoekstra samen met Johan Knol in de aanval, maar hun poging werd door NWV Groningen een halt toegeroepen. Hierna was het Bos die samen met Hartthijs de Vries in de aanval ging. Zij wisten wel weg te blijven en in de sprint-à-deux kon Bos, De Vries voorblijven en zo de overwinning grijpen. Ereplaatsen waren er voor Hoekstra (5e), Prinsen (7e) en Van Lingen (12e). Na de koers volgde logischerwijs de prijsuitreiking. Prinsen mocht naar voren als de nummer twee in het algemeen klassement. Daarnaast was het Van Lingen die de witte trui voor beste jongere omgehangen kreeg en mocht Hoekstra nog naar voren als de winnaar van het sprintklassement.

Meer nieuws