Nieuws

Algemeen

Arjen Bos laat medevluchter Jeroen Lute achter en wint solo de Wielerronde van Wolvega

De winst in Wielerronde van Wolvega van afgelopen zondagmiddag is gegaan naar Arjen Bos. Nadat Bos vorig jaar als één van de koplopers onderuit ging, trok hij deze editie wel aan het langste eind. Jeroen Lute kon als enige lange tijd zijn wagonnetje aanhaken bij Bos en behaalde zo de zege bij de Sportklasse.

Net als bij de dag hiervoor verreden Tijdrit van Oudemirdum was het wederom schitterend najaarsweer en dit zorgde in combinatie met het in redelijk grote getale op de wedstrijd afgekomen publiek voor een mooie wedstrijd. Amateurs en Sportklasse reden in dezelfde wedstrijd, maar wel met een aparte einduitslag. Al heel vroeg in de koers ontsnapte Arjen Bos, hij zag Jeroen Lute in zijn kielzog aansluiten. Martijn Ettema probeerde tevergeefs nog aan te sluiten bij dit tweetal. Het peloton liet de koplopers begaan en zo kon de voorsprong al snel oplopen tot een halve minuut.

Rond halfweg koers besloten vijf renners toch maar eens in de achtervolging te gaan, de voorsprong van het duo op kop was inmiddels opgelopen tot veertig seconden. Dit achtervolgende groepje bestond uit Tsjomme Ozinga, Hendrik Poelstra, Evert-Jan Veldkamp, Jurry van der Woude en Joakim Zuidema. Zij wisten het verschil te verkleinen tot zo’n 25 seconden. Het peloton (of wat daarvan over was) reed inmiddels al op 1,5 minuut achterstand en werd eerder uit de wedstrijd gehaald. Aangezien de koplopers minimaal een voorsprong van 20 seconden bleven behouden, werd wel duidelijk dat zij om de zege zouden gaan strijden. Ozinga was in de tussentijd gelost uit de achtervolgende groep. Bij het ingaan van de laatste twee ronden bleek het tempo van Bos toch te hoog te liggen voor Sportklasse-renner Lute. De eerste plaats bij de Sportklasse was wel voor hem en na anderhalf uur koers kwam Bos solo over de meet in de Van Harenstraat. Hij nam na zijn pech van vorig jaar op sportieve wijze revanche. Bij de achtervolgers sprintten Joakim Zuidema en Jurry van der Woude naar de plaatsen twee en drie bij de Amateurs. Hendrik Poelstra en Miente Steensma mochten naast Lute plaatsnemen op het podium bij de Sportklasse.

Top-5 Amateurs

1. Arjen Bos, Bolsward
2. Joakim Zuidema, Burgum
3. Jurry van der Woude, Heerenveen
4. Evert-Jan Veldkamp, Roden
5. Tsjomme Ozinga, Heerenveen

Top-5 Sportklasse

1. Jeroen Lute, Zuid-Scharwoude
2. Hendrik Poelstra, Hallum
3. Miente Steensma, Drachten
4. Michel Warlich, Heerde
5. Ronald Blei, Zwartsluis

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Podium Amateurs
Meer nieuws