Nieuws

Algemeen

Zonovergoten vijfde rit Voorjaarscompetitie gewonnen door Wim Stroetinga

Afgelopen zaterdagmiddag werd alweer de vijfde rit van de Voorjaarscompetitie verreden. Nadat de eerste vier wedstrijden gedomineerd werden door Cycling Team Fryslân (3 zeges) en ook Jelte Krijnsen een dagzege meepakte, was het dit keer Wim Stroetinga die aan het langste eind trok. Hij versloeg diezelfde Krijnsen in een sprint-a-deux.

Nadat de afgelopen twee zaterdagen geteisterd werden door overvloedige regenval, was het deze middag heerlijk zonnig weer. Dit zorgde voor een mooi deelnemersaantal van een kleine honderd man, waaronder vijftien Dames/Nieuwelingen. Gesteund door een aardig briesje werd er af en toe geprobeerd om de boel op de kant te zetten, maar dit mislukte telkens. Toch wist er even over halfweg koers een groepje van drie weg te rijden. Jelte Krijnsen, Jeen de Jong en Joel Zuidema waren de namen voorin. Even later werden zij vergezeld door onder meer Ruben Hoekstra, Rutger van der Meer, de bekende baanwielrenner Wim Stroetinga en Laurens Taekema. Deze mannen werkten goed samen en wisten een halve baan voorsprong op het peloton te pakken. Vanuit dit peloton werd er na 45 minuten en drie ronden afgesprint door de Dames/Nieuwelingen, Sanne Bouwmeester van De Kannibaal bleek over de beste sprintersbenen te beschikken, gevolgd door Jesper Melle Rozema en Timo Spijkstra.

Ondertussen kwamen de Heren in de laatste vijf ronden terecht en begon het spelletje om de dagzege. Het bleek teveel voor Zuidema, hij moest bij het klinken  van de bel lossen. In de laatste ronde wisten Krijnsen en Stroetinga nog een handvol seconden bij hun medevluchters weg te rijden en was het Stroetinga die de rapste was in de sprint-a-deux. De derde plaats was voor de Jong en een minuutje later werd de pelotonsprint gewonnen door Paul Bijlsma.

Top-5 Heren

1. Wim Stroetinga, Terwispel
2. Jelte Krijnsen, Bolsward
3. Jeen de Jong, Britsum
4. Rutger van der Meer, Stiens
5. Laurens Taekema, Sneek

Top-5 Dames/Nieuwelingen

1. Sanne Bouwmeester, Westerbork
2. Jesper Melle Rozema, Jistrum
3. Timo Spijkstra, Leeuwarden
4. Timo Vlagsma, Bolsward
5. Nicole Steigenga, Exmorra

De uitslagen en het klassement van de voorjaarscompetitie 2020 vind je hier.

Meer nieuws