Nieuws

Algemeen

WV Snits Clubcompetitie gaat weer van start!

Als gevolg van de per 1 juli ingaande versoepelingen rondom het coronavirus, is het vanaf dan mogelijk om onder voorwaarden weer wielerwedstrijden te organiseren. Daarom gaat met ingang van maandag 6 juli de Clubcompetitie op het Schuttersveld weer los!

Wel is er aantal voorschriften voor de deelnemende renners van kracht:

  • blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts vanaf 38°C;
  • blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft vanaf 38°C en/of benauwdheidsklachten heeft, als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
  • blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus, omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact;
  • toeschouwers tijdens de wedstrijden zijn toegestaan, wel dienen deze een onderlinge afstand van 1,5 meter aan te houden;
  • spuug niet en snuit niet je neus op de wielerbaan;
  • geforceerd stemgebruik zoals schreeuwen is niet toegestaan;
  • verlaat zo spoedig mogelijk na de training de wielerbaan.

De wedstrijden beginnen telkens om 19.00 en duren één uur en vijf ronden. Er wordt gereden in twee categorieën: Amateurs en Sportklasse. Er wordt een klassement bijgehouden voor het clubkampioenschap. Elite-renners doen wel mee voor de daguitslag, maar niet voor het eindklassement. Het rijden met een MyLaps-chip is verplicht, deze zijn eventueel ook gratis te huren bij de jurywagen. Let wel: op=op. Deelname aan de clubcompetitiewedstrijden is gratis voor leden, niet-leden betalen €2. Inschrijven kan vanaf ongeveer een half uur voor de start.

De clubcompetitiewedstrijden zullen op de volgende maandagavonden georganiseerd worden: 6 en 13 juli, 10, 17, 24 en 31 augustus, 7, 14 en 21 september.

Nieuw dit seizoen is dat er op enkele dinsdagen speciaal voor de Sportklasse trainingswedstrijden georganiseerd worden op het Schuttersveld. Deelname staat open voor onder meer Sportklasse, dames en FUNklasse. Elite/Beloften en Amateurs zijn uitgesloten van deelname. Er wordt gereden voor een daguitslag. Ook deze wedstrijden beginnen telkens om 19.00 uur en duren één uur en vijf ronden. Het rijden met een MyLaps-chip is verplicht en deelname is gratis voor WV Snits-leden. Niet-leden betalen €2. Inschrijven kan vanaf ongeveer een half uur voor de start.

De speciale trainingswedstrijden voor de Sportklasse staan gepland op de volgende dinsdagen: 7 juli, 11 augustus en 8 september.

Ook zal er voor de jeugd op woensdag 16 september een trainingstijdrit georganiseerd worden. De aanvang is om 19.00 uur en deelname is voorbehouden aan WV Snits-leden. Meer informatie hiervoor volgt t.z.t. via de jeugdtrainers.

Tot slot willen we graag melden dat de wedstrijdcoördinatoren druk bezig zijn met het samenstellen van een kalender voor in het najaar! We hopen op korte termijn meer bekend te kunnen maken.

Meer nieuws