Nieuws

Algemeen

LWV de Friesche Leeuw en WV Snits organiseren in september en oktober een Najaarscompetitie

Naast de voortijdig afgebroken Voorjaarscompetitie, organiseren LWV de Friesche Leeuw en WV Snits dit jaar ook een Najaarscompetitie. Hiermee hopen beide verenigingen in combinatie met de eigen baancompetities doordeweeks toch nog een goed gevulde najaarskalender aan te bieden voor de renners.

De opzet zal grotendeels hetzelfde zijn als bij de Voorjaarscompetitie. Er zal op de volgende data gekoerst worden:
12 september – Leeuwarden
19 september – Sneek
26 september – Leeuwarden
3 oktober – Sneek
10 oktober – Leeuwarden
17 oktober – Sneek (finale en prijsuitreiking)

De wedstrijden in Sneek vinden plaats op de wielerbaan Schuttersveld, de wedstrijden in Leeuwarden op het wielerparcours Kalverdijkje-Zuid.

Indeling categorieën
Er wordt in twee categorieën gereden: heren en dames/nieuwelingen. De wedstrijden starten om 11.00 uur. De heren rijden één uur en vijf ronden, de dames/nieuwelingen 45 minuten en drie ronden.

Inschrijven
Het inschrijfgeld per wedstrijd is € 3,00. Bij WV Snits kan het inschrijfgeld enkel voldaan worden door te pinnen of contactloos te betalen. Inschrijven kan vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd.
Er wordt gereden met MyLaps-transponders. Heb je geen transponder, dan kun je deze huren aan de inschrijftafel. Maar… het aantal te huren transponders is beperkt. Het inleveren van de gehuurde transponders kan tot een half uur na de wedstrijd.

Puntentelling
De eerste tien plaatsen leveren punten op voor het klassement van de competitie (10,1 / 9 / 8 / 7 enz.). De uitslagen en de stand van de competitie worden op de website van LWV de Friesche Leeuw en WV Snits geplaatst. De prijsuitreiking is na afloop van de finalewedstrijd in Sneek.

Meer nieuws