Nieuws

Algemeen

Burgers Fietsen stelt nostalgische retrofietsen ter beschikking als hoofdprijzen Najaarscompetitie

Zoals begin deze zomer werd aangekondigd, organiseren LWV de Friesche Leeuw en WV Snits in de maanden van de vallende bladeren een Najaarscompetitie om zo toch enigszins invulling te geven aan de behoorlijk leeggeraakte wielerkalender. De organisatie is verheugd om te kunnen meedelen dat de firma Burgers Fietsen, gevestigd in Drachten, bereid is gevonden om een tweetal prachtige nostalgische retrofietsen beschikbaar te stellen als hoofdprijzen voor de competitie bij de Heren en de Dames/Nieuwelingen.

Het merk Burgers Fietsen is geboren in 1869 en daarmee is Burgers Nederlands oudste fietsenmerk. De kwaliteitsfietsen van Burgers worden geproduceerd in Drachten en verkocht via tientallen verkooppunten in heel Nederland. Burgers produceert vele verschillende soorten fietsen: denk hierbij aan onder meer urban-, pickup- en bedrijfsfietsen.

De winnaars van de eindklassementen krijgen naast een retrofiets nog een leuke tweede prijs uitgereikt na afloop van de finalewedstrijd in Sneek. In samenwerking met Bioracer worden er namelijk momenteel twee fraaie winnaarstruien ontworpen! Bioracer produceert comfortabele en duurzame wielerkleding, gemaakt uit de beste Europese materialen. Onder meer de renners van eliteteam Cycling Team Fryslan rijden in de kleding van Bioracer.

Op zaterdag 12 september wordt de competitie afgetrapt op het Kalverdijkje in Leeuwarden. Hierna volgen nog vijf wedstrijden, waaronder de finale op zaterdag 17 oktober op het Schuttersveld te Sneek. De aanvang is telkens om 11.00 uur. Meer informatie volgt binnenkort!

Meer nieuws