Nieuws

Algemeen

Inschrijving Najaarscompetitie geopend

Vanaf 1 september staat de inschrijving voor de Najaarscompetitie open. In tegenstelling tot de afgelopen edities van de Voorjaarscompetitie, waarbij er bij WV Snits alleen ter plaatse ingeschreven kon worden, kan er dit keer zowel voor de wedstrijden in Leeuwarden als in Sneek enkel vooringeschreven worden via MijnKNWU. Inschrijven kan alleen per wedstrijd, niet voor de gehele reeks tegelijk. Deelname staat open voor alle typen licentiehouders en basisleden. Alleen WV Snits-leden die geen lid zijn van de KNWU kunnen zich op de dag zelf nog inschrijven bij de jurywagen en daar betalen via PIN. De inschrijving sluit telkens op de dag voorafgaande aan de wedstrijd om 23.59 uur. Let op: er geldt een deelnemerslimiet van 100 renners bij de wedstrijden op het Schuttersveld!
Er zullen vanwege de coronasituatie geen rugnummers uitgedeeld worden, de uitslag wordt opgemaakt aan de hand van de registratie van de MyLaps-chips. Zorg er dus voor dat je MyLaps-chip goed werkt, eventueel is er bij de jurywagen een beperkt aantal chips te leen.
Het inschrijfgeld is in vergelijking met de Voorjaarscompetitie met 1 euro verhoogd naar €4,-. De besturen van de beide verenigingen hebben daartoe besloten vanwege de alsmaar toenemende kosten van het organiseren van een wielerwedstrijd.
Op zaterdag 12 september is de eerste koers op het Kalverdijkje te Leeuwarden, hierna wordt er afwisselend in Sneek (Schuttersveld) en onze provinciehoofdstad gereden. Op zaterdag 17 oktober is in Sneek de finale, waarna de prijzen uitgereikt zullen worden. Voor de winnaars van de eindklassementen bij zowel de Heren als de Dames/Nieuwelingen staat een prachtige retrofiets van Burgers Fietsen klaar, ook krijgen de nummers 1 een mooie winnaarstrui, gemaakt door Bioracer, cadeau. Voor de overige ereplaatsen zijn er geldprijzen beschikbaar.
De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en als vanouds rijden de Heren een uur en vijf ronden en de Dames/Nieuwelingen vijftig minuten en drie ronden. Na elke wedstrijd wordt er een klassement opgemaakt, dat geplaatst zal worden op de websites van LWV De Friesche Leeuw en WV Snits.

Meer nieuws