Nieuws

Algemeen

Start clubwedstrijden en trainingen WV Snits

We zijn verheugd om te kunnen melden dat we vanaf volgende week eindelijk weer activiteiten kunnen organiseren voor álle leden van WV Snits, dus ook vanaf 27 jaar. Met vereende krachten is er voor gezorgd dat we een breed aanbod aan clubwedstrijden en trainingen kunnen bieden.

Clubcompetitie WV Snits
Vanaf dinsdag 8 juni wordt de Clubcompetitie weer opgestart en is het, in eerste instantie elke dinsdag koers op het Schuttersveld. De aanvang is zoals gebruikelijk om 19.00 uur, de wedstrijd duurt 1 uur en 5 ronden en deelname is gratis voor leden. Wel willen wij graag dat iedere deelnemer zich voorafgaande aan de wedstrijd even meldt bij de jurywagen.

We beginnen met één wedstrijd per week op de dinsdag, waarbij de Amateurs en Sportklasse in 2 categorieën in dezelfde wedstrijd rijden. Wanneer de coronaregels versoepeld worden, streven we ernaar om de beide categorieën op te delen in een wedstrijd op maandag- (Amateurs) en dinsdagavond (Sportklasse). Vooralsnog kunnen alleen leden meedoen aan de Clubcompetitiewedstrijden.

Trainingen op donderdagavond en zaterdagochtend
Terug van weggeweest is de training op donderdagavond op de wielerbaan op het Schuttersveld. Deze reeks trainingen zal starten op 10 juni en de training duurt
telkens van 19.00 t/m 20.00 uur. Een viertal trainers, te weten René Hooghiemster, Jelmer Koning, Hertzen van der Schuit en Jurjen Sweering, zal trainingen faciliteren, waarbij er met diverse trainingsvormen toegewerkt wordt naar betere sportprestaties en wedstrijdvaardigheden. Er gaat in twee groepen getraind worden: groep 1, bestaande uit Beloften, Amateurs, Nieuwelingen en Junioren en groep 2: de Sportklasse en Dames. Aanmelden voor de trainingen is vooralsnog niet nodig.

Tot slot zal komende week ook het startsein worden gegeven voor de zaterdagochtendritten. Elke zaterdagochtend om 9.00 uur wordt er bij de wielerbaan op het Schuttersveld vertrokken voor een rit van 2,5 tot 3 uur. Wegkapiteins Otto Dijkstra, Johan Lukkes en Koos van Zegeren zullen het voortouw nemen. Er zal met een gemiddelde van rond de 32 kilometer per uur gefietst worden. Dit wel onder het motto samen uit, samen thuis. Ook hierbij is aanmelden vooralsnog niet nodig.

Dan nog even een huishoudelijke mededeling: op de donderdagavond en zaterdagochtend wordt er niet gereden wanneer het 1 uur voor aanvang van de training regent en de weersvoorspelling slecht is. Uiteraard moeten bij al deze activiteiten de coronaregels in acht worden genomen. Oftewel: blijf thuis bij klachten en houd rondom de activiteiten zoveel mogelijk de 1,5 meter-afstand aan!

Proeftrainen of lid worden?
Nog geen lid van WV Snits, maar wil je wel graag deelnemen aan deze activiteiten? Het is mogelijk om 3 proeftrainingen te volgen op de donderdagavond of
zaterdagochtend! Lid worden kan via het aanmeldformulier op onze website.

Meer nieuws