Nieuws

Algemeen

Wintertrainingen 2021/2022

Zoals bij velen wel bekend, wordt er in de winter een basis gelegd voor wielerprestaties in de zomer. In de donkere winterperiode is het daarbij soms lastig om door de week je uren te maken. Gelukkig beschikt WV Snits over een wielerbaan met verlichting, die zich uitstekend leent om in de winter op te trainen. 

Senioren 

Dinsdagavond gaan de lampen aan voor alle senioren! Op deze avond zullen veel verschillende groepen renners op de baan welkom zijn en dit vormt zich dan ook tot een vrije training. Denk hierbij dus aan elkaar door buiten de oefeningen om ‘hoog op’ te fietsen. Er is altijd de gelegenheid om vragen te stellen aan trainers binnen de vereniging. Deze zijn tijdens trainingen te herkennen aan de groene windbrekers.  

Voor deze training zien wij graag dat jullie bij nat wegdek een spatbord monteren, gebruik ook fietsverlichting!

 • Tijdstip: dinsdag, 18:45 tot 20:15
 • Wanneer: 9 november t/m 29 maart 2022
 • Locatie: Wielerbaan WV Snits, Thomas Zandstrastraat 1 Sneek

Jeugd

Ook voor de jeugd zijn er boordevol mogelijkheden om deze winter te fietsen. In samenwerking met LWV De Friesche Leeuw kan er dit jaar zelfs in verschillende disciplines getraind worden. Met het oog op veelzijdige ontwikkeling is dit een echte aanwinst!   

Baantraining jeugd

Wekelijks zal er op woensdag onder begeleiding van jeugdtrainer Marten of Jurre getraind worden op basis van duur en interval. Daarmee willen we de conditie gaan ontwikkelen en richting het voorjaar ook aan de fietsvaardigheden werken.   

Voor deze training zien wij graag dat jullie bij nat wegdek een spatbord monteren, gebruik ook fietsverlichting!

 • Tijdstip: woensdag, 18:50 tot 20:00
 • Wanneer: 17 november t/m 16 maart 2022, m.u.v.: 22, 29 december en 23 februari
 • Locatie: Wielerbaan WV Snits, Thomas Zandstrastraat 1 Sneek
 • Waarmee: Racefiets

MTB-training jeugd

Bij LWV de Friesche Leeuw kan de jeugd van WV Snits dit jaar ook op de mountainbike of cyclocrosser trainen. Leeuwarden beschikt over een mooi MTB-parcours op het terrein die zich uitstekend leent om stuurvaardigheden en techniek te ontwikkelen. 

 • Tijdstip: Zaterdag, 9:30 tot 11:00
 • Wanneer: 20 november t/m 19 maart 2022, m.u.v.: 25 december, 1 januari, 26 februari
 • Locatie: LWV de Friesche Leeuw, Kalverdijkje 64 Leeuwarden
 • Waarmee: MTB of cross fiets

Heb je vragen over de trainingen? Stuur deze gerust naar hoofdtrainer@wvsnits.nl 

Meer nieuws