Nieuws

Algemeen

Diverse WV Snits’ers in de prijzen op het DK Noord op de VAM-Berg

Op Pinkstermaandag was het, naast de Elfstedentocht, ook weer tijd voor de Districtskampioenschappen Noord. Net als bij de laatste editie drie jaar geleden, werden deze verreden op de Drentse VAM-Berg. In verschillende categorieën wisten WV Snits-leden naar het podium te rijden.

De dag begon met onder meer de Nieuwelingen jongens. Hier reed Twan Vlagsma naar een knappe achtste plaats. Nieuweling dame Lenthe Wobma eindigde in haar categorie als zesde. Bij de Junioren was er geen succes voor Liam Kramer, Abe Santema en Timo Vlagsma. Kramer wist de koers wel uit te rijden en kwam als 25e over de meet.

Bij de Dames was er een bijzonder knappe zilveren medaille voor Manon de Boer. Jumbo-Visma prof Aafke Soet bleek nipt de betere. Hierna waren de Elite/Beloften heren aan de beurt en bij de Beloften was er zelfs een onvervalst een-tweetje van WV Snits-leden. Guillaume Visser versloeg Jelte Krijnsen in de sprint-à-deux. 

Het slotstuk van de DK-dag werd gevormd door de Amateurs, Sportklasse en Masters. Bij de Amateurs reden Nick en Joakim Zuidema naar de zilveren en bronzen medaille. Daarnaast was er een vijfde plek voor Pieter Dijkstra en een achtste stek voor Daniël Zuidema. Mark Gjaltema werd 4e bij de Masters 40+ en als klap op de vuurpijl won Cor Visser ruimschoots bij de Masters 30+. Hij werd geflankeerd door nummer twee Gaatze Postma. De vierde plaats was in deze categorie weggelegd voor Martin de Vries.

(Foto still uit video Cycling Lennart, YouTube)

(Foto Gerrit Boer fotografie/DvhN)

Meer nieuws